Karácsonynak komoly tervei vannak a nők esélyegyenlőségének elősegítésére

Karácsonynak komoly tervei vannak a nők esélyegyenlőségének elősegítésére

Az önkormányzatoknak nem csak szimbolikus eszközei vannak arra, hogy elősegítsék a férfiak és a nők közötti különbségek eltűnését - jelentette ki Karácsony Gergely.

Mint ismert, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestereként megnyitotta a városházát, hogy az teret adhasson olyan beszélgetéseknek, rendezvényeknek, melyek a főváros fejlődését szolgálják. Ennek köszönhető, hogy az Új Egyenlőség és a Friedrich-Ebert-Stiftung együttműködéseként beszélgetett egymással csütörtökön Budapest főpolgármestere, Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere, Ámon Kata, a CEU kutatója és Balogh Lídia, a Társadalomtudományi Kutatóközpont munkatársa.

Karácsony: Több lehetősége is van az önkormányzatoknak az esélyegyenlőség elősegítésére

Karácsony Gergely a beszélgetéssel kapcsolatban Facebook-oldalán leírta: az önkormányzatoknak figyelniük kell arra, hogy munkáltatóként könnyebbé tegyék az önkormányzatban, a szociális szférában és a fővárosi cégekben dolgozó nők mindennapjait.

Hozzátette: Meg kell tenni mindent azért, hogy a gondoskodás megkapja azt a társadalmi megbecsültséget, amit megérdemel. Segíteniük kell azoknak a nőknek az életét, akik párkapcsolati erőszak áldozataivá válnak.

Karácsony: Meg kell hallanunk azoknak a civil szervezeteknek a hangját, akiknek sok éves tapasztalatai vannak az esélyegyenlőség elősegítésében!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.