Kiderült, hol készültek a Karácsony-hanganyagok

Kiderült, hol készültek a Karácsony-hanganyagok

A csütörtökön kibukott hangfelvételek kapcsán tartott sajtótájékoztatót "Mi van a kazettán?" címmel Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és társelnöke.

Ekkor tette közzé, hogy a hanganyagok valószínűleg a párt elnökségi ülésein, a Képviselői Irodaházban készültek.

Szabó a sajtótájékoztatón elmondta, a pártból rendkívül sokan meghallgatták az anyagot, egymástól függetlenül, és mind elemezték is. Kivétel nélkül arra a megállapításra jutottak, hogy "ÚGY TŰNIK, HOGY VALAKI, VAGY VALAKIK RENDSZERESEN HALLGATJÁK A PÁRBESZÉD ÜLÉSEIT, ÉS RÖGZÍTIK AZT, ÉS VISSZAÉLÉSSZERŰEN NYILVÁNOSSÁGRA HOZZÁK, AMI BŰNCSELEKMÉNY".

Éppen ezért tettek vasárnap feljelentést ismeretlen tettes ellen, tiltott adatszerzés miatt. A BTK alapján ezen cselekményért 3 vagy akár 5 év börtönbüntetés is járhat.

A párt tagjai azt is megállapították, hogy a hangfelvétel egy manipulált és többszörösen összevágott anyag, amiben előfordul, hogy a feltett kérdésekre egy másik választ vágtak be. 

A felvételen hallatszódó gyerekhang, pedig Szabó Tímea gyermeke, akit néhanapján magával visz az elnökségi ülésekre. 

Azt ugyan egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy kik a tettesek, az a nyomozóhatóság dolga, de azt viszont mindenki nagyon jól tudja, hogy ez kinek állhat érdekében: természetesen a Fidesznek. Szabó a HVG-nek elmondta, ők csak és kizárólag jegyzőkönyvet készítenek az elnökségi ülésekről, hangfelvételt nem, azt is hozzátette, a párt elnökségéből senkinek nem állna érdekében, hogy egy ilyen felvételt nyilvánosságra hozzon.

Ez a XXI. századi magyar politika eddigi legdurvább botránya.

Nem hiába hasonlítják a Watergate-botrány-hoz, hiszen nagyon úgy tűnik, képviselőket hallgatnak le egy nemzetbiztonságilag védett intézményben, ahol hangfelvételeket készítenek, majd kiszivárogtatják őket. Azaz, készítenek belőle egy megvágott felvételt, majd kiszivárogtatják őket.

Egyebek mellett a korrupcióról, szövetségesei alkalmasságáról és a családja megfenyegetéséről is beszél a hangfelvételen Karácsony.

Aki az üggyel kapcsolatos sajtótájékoztatóján a következőket mondta: "már titkosszolgálati eszközöket is bevetnek, de engem nem tudnak megfélemlíteni".

Az ilyen szánalmas próbálkozásokkal a Fidesz csak még tovább bővíti a már így is hosszú mocskos ügyeinek listáját, de többet nem érnek el vele. Mégis mit gondoltak, nem fog kiderülni, hogy a hanganyag egy megvágott és manipulált felvétel?

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.