Koronavírus teszteket végeznek a XII. kerületben dolgozó óvónőkön

Koronavírus teszteket végeznek a XII. kerületben dolgozó óvónőkön

Jó hír a szülőknek, hogy folyamatosan teszteli az önkormányzat a óvodai és a bölcsődei dolgozókat, így is garantálva, hogy nagyobb biztonságban legyenek a gyerekek.

Az idősekkel és gyerekekkel kapcsolatban álló, magas kockázatú dolgozókat érintő tesztelés során eddig összesen 244 tesztet végeztettek el. Eddig minden teszt negatív lett. 

A tesztelés a házi segítségnyújtásban dolgozó gondozónők, az újszülötteket látogató, az egészséges csecsemőket beoltó területi védőnők, az otthonukból kimozdulni nem tudó betegeket ellátó szakápolók, illetve közösségi pszichiátriai gondozókat érinti - írja honlapján az önkormányzat.

Hamarosan kezdődik a Polgármesteri Hivatal ügyfelekkel rendszeresen találkozó munkatársainak, valamint az ügyeletes bölcsődékben és az óvodákban dolgozók tesztelését. Ez további 280 fő előszűrését jelenti majd.

Emellett a kerületi háziorvosok és a házi gyermekorvosok, a fogorvosok illetve az asszisztenseik, valamint az ügyeleti ellátásban közreműködők számára is felajánlották a rendszeres és térítésmentes tesztelést.

Az önkormányzat a közelmúltban kötött keretmegállapodást megbízható szerológiai és PCR tesztek végzésére. A korábban alkalmazott gyorstesztek ugyanis három esetben is téves eredményt mutattak a többszörös, azóta is használt PCR teszttel elvégzett kontroll alapján.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain. 

  • 2020.07.02

Karácsony: Újraindul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás

Budapestnek végre olyan politikus áll az élén, aki nemcsak ígérget a kampányban, de betartja a szavát és tényleg azoknak az érdekét nézi, akik megválasztották: Karácsony Gergely!

  • 2020.07.01

Mélyen vallásos életet élt Szijjártóék pedofil nagykövete, egy év felfüggesztettel megúszta

A bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Kaleta Gábort.