Követendő példa: Baranyi Krisztina valódi segítséget kínál a családon belüli erőszak áldozatainak

Követendő példa: Baranyi Krisztina valódi segítséget kínál a családon belüli erőszak áldozatainak

Míg az Orbán-rezsim nem hajlandó segíteni a családon belüli erőszak áldozatainak, addig Baranyi Krisztina példaértékű kezdeményezéssel állt elő. 

Orbán Viktor és kormánya nem hajlandó érdemben foglalkozni a családon belüli erőszak áldozatainak védelmével, megsegítésével. Erre példa például, hogy a mai napig nem ratifikálta a Fidesz-kormány az Isztambuli Egyezményt. 

Szintén ezt bizonyítja, hogy nagyon kevés védett ház van hazánkban, amelyben a családi erőszak áldozatai, azok gyermekei menedéket találhatnának. 

Követendő példává tette Ferencvárost Baranyi Krisztina.

Ferencváros polgármestere példaértékű módon ezen kíván segíteni. Kedden sajtótájékoztatóján jelentette be: Magyarországon eddig egyedülálló módon, mostantól önkormányzati lakásokban biztosítanak védett lakásokat a családon belüli erőszak áldozatainak. Mindemellett tájékoztató kampányt is indítanak a témában. 

Baranyi célja egy hálózat létrehozása úgy, hogy a többi hazai önkormányzat is követi a példáját. Így a védelemre szorulók távolabbra, akár másik városba tudnának menekülni a veszélyt jelentő környezetből.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Baranyi azt is elmondta, felháborító az a cinizmus, amit a kormány produkál a családon belüli erőszak áldozataival kapcsolatban.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Karácsony Gergely: Nincs annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen!

"Budapest ereje sokszínűségében rejlik." - Karácsony Gergely köszöntője a Pride hónap alkalmából:

  • 2020.05.29

Karácsony Gergely is megemlékezett a Hableány katasztrófájáról

A hajóbaleset egy éves évfordulóján a főpolgármester, a külügyminiszter és a dél-koreai nagykövet együtt látogatott a Duna-partra.

  • 2020.05.29

Karácsony köszönetet mondott a hős állatmentőknek

Budapest főpolgármestere odafigyel a legkiszolgáltatottabbakra is. Az állatvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet.