Követendő példa: Baranyi Krisztina valódi segítséget kínál a családon belüli erőszak áldozatainak

Követendő példa: Baranyi Krisztina valódi segítséget kínál a családon belüli erőszak áldozatainak

Míg az Orbán-rezsim nem hajlandó segíteni a családon belüli erőszak áldozatainak, addig Baranyi Krisztina példaértékű kezdeményezéssel állt elő. 

Orbán Viktor és kormánya nem hajlandó érdemben foglalkozni a családon belüli erőszak áldozatainak védelmével, megsegítésével. Erre példa például, hogy a mai napig nem ratifikálta a Fidesz-kormány az Isztambuli Egyezményt. 

Szintén ezt bizonyítja, hogy nagyon kevés védett ház van hazánkban, amelyben a családi erőszak áldozatai, azok gyermekei menedéket találhatnának. 

Követendő példává tette Ferencvárost Baranyi Krisztina.

Ferencváros polgármestere példaértékű módon ezen kíván segíteni. Kedden sajtótájékoztatóján jelentette be: Magyarországon eddig egyedülálló módon, mostantól önkormányzati lakásokban biztosítanak védett lakásokat a családon belüli erőszak áldozatainak. Mindemellett tájékoztató kampányt is indítanak a témában. 

Baranyi célja egy hálózat létrehozása úgy, hogy a többi hazai önkormányzat is követi a példáját. Így a védelemre szorulók távolabbra, akár másik városba tudnának menekülni a veszélyt jelentő környezetből.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Baranyi azt is elmondta, felháborító az a cinizmus, amit a kormány produkál a családon belüli erőszak áldozataival kapcsolatban.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!

  • 2020.07.28

Karácsony Gergely: Tavasszal indul a Lánchíd felújítása

32 év után, 9 évnyi tétlenkedést követően a Lánchíd felújításának első adminisztratív szakaszán túl vagyunk - jelentette be Budapest köztársaságpárti városvezetője, Karácsony Gergely főpolgármester.