Kunhalmi Ágnes elítéli a Nemzeti Alaptantervet

Kunhalmi Ágnes elítéli a Nemzeti Alaptantervet

Kunhalmi Ágnes, a XVIII. kerület MSZP-s országgyűlési képviselője az ATV műsorában arról beszélt, a NAT egy "nacionalista ás ókonzervatív ideológia mellett teszi le a voksát".

Kunhalmi alkalmatlannak nevezte a NAT-ot, elítéli a "náci" Wass Albert és Nyírő József tantervbe kerülését. Úgy véli a NAT a történelem tanárokat arra kényszeríti, hogy Trianont irányítottan kell értelmezni. Bírálja azt, hogy a magyarokra úgy kellene tekinteni, mintha mindig áldozatok és/vagy hősök voltak.

Kunhalmi Ágnes úgy nyilatkozott az állampolgári ismeretek nem a demokráciára fogják nevelni a diákokat, hanem a honvédelem szemléletét adják át minden szinten.

Nagyon régóta szívóágon van az oktatás és az egész pedagógus társadalom, ráadásul a pedagógusok állami alkalmazottak az ő bőrükre megy... kőkemény egzisztenciális kérdés, hogy megmerjenek-e szólalni, vagy sem. Ehhez képest a szakma sokkal jobban tiltakozik, mint korábban.

Szerinte a szakmának és az ellenzéknek közösen kellene kidolgozni egy alternatív alaptantervet.

Újabb tüntetés lesz pénteken a NAT ellen

A Független Diákparlament (új nevén ADOM - Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom) weboldalán állt ki az Orbán-rezsim új Nemzeti alaptanterve ellen. Az elmúlt időszakban egyre többen fejezték ki tiltakozásukat országszerte az új NAT kapcsán. Tucatnyi tantestület, számos szakmai szervezet, 24 ezer petíció-aláíró, és persze diákok is felszólaltak már az ostoba, elavult NAT ellen.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.14

A BKK járatain még mindig kötelező a maszkviselés – Leszállíthatják, akin nincs maszk!

Lazult a fegyelem, azonban a vírus terjedése a nyári melegre sincs tekintettel. Hordjunk maszkot, és hordjuk helyesen!

  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.28

Karácsony Gergely: Tavasszal indul a Lánchíd felújítása

32 év után, 9 évnyi tétlenkedést követően a Lánchíd felújításának első adminisztratív szakaszán túl vagyunk - jelentette be Budapest köztársaságpárti városvezetője, Karácsony Gergely főpolgármester.