Kutatás: az Illatos úti kárelhárítás az elmúlt 5 év legfontosabb ügye

Kutatás: az Illatos úti kárelhárítás az elmúlt 5 év legfontosabb ügye

A Baranyi Krisztina által elindított Illatos úti ügy volt az elmúlt évek legfontosabb kerületi fejleménye egy új, ferencvárosi véleménykutatás szerint.

A Baranyi Krisztina által elindított Illatos úti ügy volt az elmúlt évek legfontosabb kerületi fejleménye egy új, ferencvárosi felmérés szerint. A listán második a Nehru part rehabilitációja, harmadik pedig a Bakáts téri templom fejújítása. Az EzaLényeg.hu 500 ferencvárosi megkérdezésével véleménykutatást készített szeptember közepén arról, mit tartanak a legfontosabb változásnak az elmúlt években a kerületben.

A válaszadók közel fele számára a Baranyi Krisztina, független önkormányzati képviselő (és immár közös, ellenzéki polgármester-jelölt) által megoldott Illatos úti szennyezés ügye volt a legfontosabb (47%).

A második legfontosabb ilyen változás a Nehru park rehabitilitációja (12%), harmadik pedig a Bakáts téri templom felújítása (11%).

Az országos hírnévre szert tett szennyezés megoldása az Illatos úton évtizedekig váratott magára. A kerület fideszes vezetése inkább csak kerülgette a problémát, a fideszes kormány irányába nem lépett az ügyben hosszú éveken át. Végül egy független (korábban az Együttben politizáló) önkormányzati képviselő kellett 2014. után, hogy felkarolja a válsághelyzet megoldásának ügyét. Baranyi egymaga magas kormányzati szintre emelte az ügyet, egyeztetett Tarlós Istvánnal, Orbán Viktorral és Lázár Jánossal is, majd elkezdődött a válsághelyzet azóta is húzódó megoldása.

 (A kutatás online, kvótás mintavétellel, 500 fő megkérdezésével történt szeptember 10 és 17. között. A mintavétel reprezentatív a Ferencvárosban lakcímmel rendelkező, választókorú népességre a főbb szociodemográfiai mutatók tekintetében.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!

  • 2020.07.28

Karácsony Gergely: Tavasszal indul a Lánchíd felújítása

32 év után, 9 évnyi tétlenkedést követően a Lánchíd felújításának első adminisztratív szakaszán túl vagyunk - jelentette be Budapest köztársaságpárti városvezetője, Karácsony Gergely főpolgármester.