Kutatás: csak 3% választja el Karácsonyt a sikertől

Kutatás: csak 3% választja el Karácsonyt a sikertől

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából készített kutatása alapján Karácsony szorosan a tapló Tarlós sarkában van: mindössze 3 százalékkal van lemaradva a fideszes főpolgármestertől.

A megkérdezettek válaszaiból kiderült:

  • Tarlós tapló jelenleg 37 százalékon,
  • Karácsony Gergely a nyomában 34 százalékkal,
  • Puzsér Róbert fideszes trolljelölt pedig 4 százalékon áll.

Berki Krisztián nem túl közkedvelt a nép körében, az összes megkérdezett kevesebb, mint 1 százaléka szavazna rá. A maradék 25 százalék pedig a bizonytalanok részét képezi. Na, őket kell az ellenzéknek meggyőznie!

A Publicus Intézet készítette a vizsgálatot 2019. szeptember 9 és 14 között

Budapest felnőtt népességét megtestesítő 1000 főt kérdeztek meg telefonon. "A mintavételből eredő torzulások a KSH Mikrocenzus 2016 adatain alapuló súlyozással korrigáltak. A felmérésbe bevont személyek nem, életkor, iskolai végzettség, és városrész szerinti összetétele megbízhatóan reprezentálja a fővárosi lakosság hasonló ismérvek szerinti összetételét. Az adott mintanagyság mellett a vizsgálatból nyert adatokról 95 százalékos biztonsággal állítható, hogy legfeljebb +/-3,1 százalékponttal térnek el attól, amit az összes 18 éves vagy idősebb budapesti lakos megkérdezésével kaptunk volna. Ez a mintahiba azonban nagyobb akkor, ha egy megoszlást nem a kérdezettek összességére, hanem annak kisebb alcsoportjára adunk meg."- írta meg a 24.hu.

A szavazók ilyen arányban választanák Karácsonyt Tarlós helyett

A DK-sok 95 százaléka, a Momentum 69 százaléka, az MSZP szimpatizánsai pedig 91 százalékban tennék a voksukat Karácsonyra. Ami azonban rettenetesen jó hír, hogy a jelenlegi Fidesz-KDNP szavazói között megbújik 9 százalék, akik szintén az ellenzék jelöltjét választanák Tarlós helyett.

Le lehet rombolni Tarlós gyenge bázisát

45 és 59 év közötti, szakmunkás végzettségű egyének támogatják leginkább a korrupt főpolgármestert. A magasabb iskolázottsággal rendelkező, a fiatalabbak és idősebbek körében pedig szinte egyáltalán nem szimpatikus az, amit Tarlós művel a fővárosvezetésében, így remélhetőleg a szavazatukat az ellenzéknek szánják majd. 

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain. 

  • 2020.07.02

Karácsony: Újraindul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás

Budapestnek végre olyan politikus áll az élén, aki nemcsak ígérget a kampányban, de betartja a szavát és tényleg azoknak az érdekét nézi, akik megválasztották: Karácsony Gergely!