László Imre: a fővárosiakat büntetnék a betegek átszállításával?

László Imre: a fővárosiakat büntetnék a betegek átszállításával?

Politikai döntések helyett végre felelős, szakmai lépésekre van szükség – mondja Újbuda polgármestere.

Ahogy megírtuk múlt hét péntektől Budapestre szállítanak minden szállítható súlyos koronavírus-fertőzött beteget. Vannak olyan részei az országnak, ahonnan több mint 200 kilométeren keresztül fogják kocsikáztatni a súlyos betegeket a fővárosig. László Imre orvosként és kerületi polgármesterként is megdöbbent a döntésen. A DK-s politikus feltette a kérdést, hogy:

Van-e ennyi speciálisan felszerelt mentőautó, tudják-e ezeket a járműveket, orvosokat, ápolókat nélkülözni országszerte, de az is elgondolkodtató, hogy egyáltalán van-e pénze üzemanyagra.

A polgármester abbéli félelmének is hangot adott, hogy a betegek centralizálásával politikai céljai is lehetnek a kormányzatnak:

Csak remélni tudom, hogy nem azért akarják Budapestre szállítani az összes koronavírussal fertőzött beteget, hogy az így növekvő halálozási adatokra hivatkozva továbbra is korlátozhassák a fővárosiak életét és fenntarthassák a veszélyhelyzetet.

Egyszerre tűnik szakmaiatlannak és a súlyos vírusfertőzött betegek esetében életveszélyesnek a fideszes tisztifőorvos döntése!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

A Fidesz-kormány lenyúlja Budapest pénzét

30 éve először állna elő olyan helyzet, hogy nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot 7 milliárd forinttal.

  • 2020.06.05

BKK: egyre népszerűbbek a kerékpársávok

Egyre többen veszik igénybe a fővárosban kialakított új kerékpársávokat; a forgalmi adatok szerint a Nagykörút lett mára Budapest egyik leggyakrabban használt bringás útvonala - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

  • 2020.06.04

Karácsony: Trianon mindannyiunké, magyaroké

Június 4-én 16 óra 30 perckor egy perces közös emlékezésre kérem a budapestieket. Közösségteremtő emlékezésre, nem is csak a múlt miatt, hanem a jövő érdekében - írta a főpolgármester.