László Imre: a fővárosiakat büntetnék a betegek átszállításával?

László Imre: a fővárosiakat büntetnék a betegek átszállításával?

Politikai döntések helyett végre felelős, szakmai lépésekre van szükség – mondja Újbuda polgármestere.

Ahogy megírtuk múlt hét péntektől Budapestre szállítanak minden szállítható súlyos koronavírus-fertőzött beteget. Vannak olyan részei az országnak, ahonnan több mint 200 kilométeren keresztül fogják kocsikáztatni a súlyos betegeket a fővárosig. László Imre orvosként és kerületi polgármesterként is megdöbbent a döntésen. A DK-s politikus feltette a kérdést, hogy:

Van-e ennyi speciálisan felszerelt mentőautó, tudják-e ezeket a járműveket, orvosokat, ápolókat nélkülözni országszerte, de az is elgondolkodtató, hogy egyáltalán van-e pénze üzemanyagra.

A polgármester abbéli félelmének is hangot adott, hogy a betegek centralizálásával politikai céljai is lehetnek a kormányzatnak:

Csak remélni tudom, hogy nem azért akarják Budapestre szállítani az összes koronavírussal fertőzött beteget, hogy az így növekvő halálozási adatokra hivatkozva továbbra is korlátozhassák a fővárosiak életét és fenntarthassák a veszélyhelyzetet.

Egyszerre tűnik szakmaiatlannak és a súlyos vírusfertőzött betegek esetében életveszélyesnek a fideszes tisztifőorvos döntése!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!

  • 2020.07.23

Megoldóember: Karácsony Gergely légkondit szereltet a 3-as metróba

Tarlós István azt mondta: hát büfékocsi ne legyen? Karácsony Gergely egészen másként viszonyul a problémához: megoldja.