Marad a múzeum: legyőzte Orbánt a budapestiek összefogása

Marad a múzeum: legyőzte Orbánt a budapestiek összefogása

Orbán úgy gondolta, jó ötlet lenne Debrecenbe költöztetni a Természettudományi Múzeumot. A lakosságnak annyira nem tetszett, a tiltakozás hatására meghátrált a miniszterelnök.

Százak tiltakoztak a hétvégén a Természettudományi Múzeum előtt tartott demonstráción, hogy megakadályozzák a világszínvonalú gyűjtemény lenyúlását. Online petíciót is indítottak, amit több mint 10000 budapesti írt alá pár nap alatt.

A tüntetésen jelenlévők a debreceni költöztetés ellen tiltakoztak, de teljes mellszélességgel kiálltak a gyűjtemény és a múzeumi dolgozók mellett. A tüntetés fő mottója az Elefánt a porcelánboltban! volt, amely Pető Ernő muzeológus Mércén megjelent írásához szorosan kapcsolódik. 

"Pető cikkében az elefánthoz hasonlította a teljes titokban, szakmai egyeztetés nélkül meghozott kormányzati döntést: az elefánt köztudottan nagyon nagy állat, és ha bemegy egy ilyen porcelánboltba, mint a Természettudományi Múzeum, akkor nagyon sok mindent lerombol. " - írta meg a Népszava. 

Sikerült, a budapestiek összefogása ismét győzelmet aratott a Fidesz önkénye fölött.

Úgy tűnik, a sors megismétli önmagát, hiszen az októberi önkormányzati választásokon is ugyanaz a közösségben rejlő erő döntötte romba a korrupt kormány terveit. 

A budapestiek baromi jól csinálták azt, amit csináltak: a kormány végleges döntést hozott és a miniszterelnök elvileg személyesen ígérte meg a múzeum igazgatójának, hogy nem lesz szükség az ideiglenes áthelyezésre. A költözés egyébként még jelenleg is napirenden van, de a munkavállalók talán megnyugodhatnak, hogy a célpont nem Debrecen lesz. Már, ha valóban bízhatunk Orbán szavában.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.