Göncz Árpád városközpontnak hívják péntektől az Árpád híd metróállomást

Göncz Árpád városközpontnak hívják péntektől az Árpád híd metróállomást

Magyarország korábbi köztársasági elnökéről kapja új nevét a 3-as metró Árpád hídi megállója.

A Budapesti Közlekedési Központ (melynek a napokban nevezték ki az új vezérigazgatóját) közleményben számolt be arról, hogy péntektől Göncz Árpád városközpontra változik a 3-as metró Árpád híd metrómegálló neve.

A Fővárosi Önkormányzat már 2016-ban elfogadta a XIII. kerület azon kérését, hogy változtassák meg az Árpád híd pesti hídfő körüli terület  elnevezését és a 2015-ben elhunyt köztársasági elnökről kapja az új nevét. 

A BKK azt is leírta: a névváltoztatás megvalósulása miatt folyamatosan végzik az utastájékoztatók, a térképek és a menetrendek frissítését.

(Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.