Megkezdődött az autós koronavírus-tesztelés a fővárosban

Megkezdődött az autós koronavírus-tesztelés a fővárosban

A DriveCell Systems Zrt. a budapesti Groupama Aréna felszíni parkolójában egy teljesen érintésmentes áthajtásos koronavírus-tesztelő állomást létesített.

Egy online regisztrációt és visszaigazolást követően bárki az autójából elvégezheti a magyar cég által kidolgozott nukleinsav-alapú (PCR) koronavírustesztet.

Regisztrálni a tesztallomas.hu oldalon lehet.

Az orr- és garatnyálkahártyából vesznek mintát, ezeket speciálisan felszerelt laboratóriumban elemzik ki. Ezzel a módszerrel az aktív fertőzöttség vizsgálható, hiszen a teszt alkalmas arra, hogy kimutassa a koronavírus jelenlétét a szervezet hámsejtjeiben. Az eredményeket akár 24 órán belül is megkaphatják a tesztelők. 

A DriveCell Systems Zrt. alapítója, Erdős Gergely azt nyilatkozta, 

A rendszer a hasonló nemzetközi megoldásoknál is biztonságosabb, hiszen a mintavételre csak előzetes online regisztráció után, időpontra való érkezést követően kerül sor. Így az adatfelvételhez sem szükséges papíralapú dokumentáció használata, a teljes adatkezelés digitálisan történik. Másrészt maga a mintavételi folyamat is rendkívül gyors, mindössze körülbelül 3-5 percet vesz igénybe.

Egyelőre napi száz személynél tudják elvégezni a tesztet, 26.990.-forintos alapáron.

Fizetni bankkártyával, a helyszínen lehet, de a tervek között szerepel az online fizetés lehetősége is. A vizsálatra kizárólag autóval vagy minibusszal lehet érkezni, a gépjárművekben pedig csak tesztelők tartózkodhatnak, kísérők nem. 

„A koronavírus-járvány elleni védekezésben széles körű szakértői vélemények szerint nagy szerepet játszik a tesztelés, a fertőzés meglétének laboratóriumi vizsgálata. Magyarországon elsőként a mi platformunk kínál teljesen érintésmentes tesztelési lehetőséget, amely elsősorban a koronavírus-gyanús esetek, betegek kiszűrését célozza. A megoldás magánszemélyek és cégek számára egyaránt elérhető” – fogalmazott Andy Zhang, a Tesztallomas.hu technológiai hátterét biztosító Rollet alapítója.

Úgy tűnik, a közeljövőben több tesztállomás is nyílhat a fővárosban, sőt, akár vidéken is.

A cél az, hogy biztosítsák az országos lefedettséget, ami által a napi tesztelési kapacitás is nőni fog. A későbbiekben pedig a PCR-tesztek mellett újabb, orvosilag és hatósági vélemények szerint megbízható vizsgálati módszereket is alkalmazhatnak majd.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.14

A BKK járatain még mindig kötelező a maszkviselés – Leszállíthatják, akin nincs maszk!

Lazult a fegyelem, azonban a vírus terjedése a nyári melegre sincs tekintettel. Hordjunk maszkot, és hordjuk helyesen!

  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!