Mohács összefog a bajban

Mohács összefog a bajban

Mohács Város Önkormányzata létrehozott egy pénzügyi alapot: az erre befolyó összegekből a járványhelyzet negatív gazdasági következményei által leginkább sújtott embereket akarják segíteni.

A bajban az önkormányzat sem feledkezik meg a nehéz helyzetbe jutottakról: a város idei költségvetésén belül nemrég 5 millió forintot csoportosítottak át a „Mohácsi Veszélyhelyzeti Települési Támogatás Program segélyalap” előirányzatára.

A járvány negatív gazdasági következményei mennyire lesznek szerte ágazók, s hogy az életünket, a munkánkat, a megélhetésünket milyen mértékben – és időben mennyire hosszú távon – befolyásolják majd, ma még nem tudhatjuk. Azt viszont igen: a vírusjárvány okán egzisztenciálisan nehéz körülmények közé került embertársaink megsegítése, támogatása kizárólag az önkormányzat erejéből nem lehetséges - írja honlapján az önkormányzat.

Arra kérnek mindenkit, hogy aki tud segítsen. Koronavírus támogatási alap számlaszáma: 12077007 – 00153303 – 00400009

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

A Fidesz-kormány lenyúlja Budapest pénzét

30 éve először állna elő olyan helyzet, hogy nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot 7 milliárd forinttal.

  • 2020.06.05

BKK: egyre népszerűbbek a kerékpársávok

Egyre többen veszik igénybe a fővárosban kialakított új kerékpársávokat; a forgalmi adatok szerint a Nagykörút lett mára Budapest egyik leggyakrabban használt bringás útvonala - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

  • 2020.06.04

Karácsony: Trianon mindannyiunké, magyaroké

Június 4-én 16 óra 30 perckor egy perces közös emlékezésre kérem a budapestieket. Közösségteremtő emlékezésre, nem is csak a múlt miatt, hanem a jövő érdekében - írta a főpolgármester.