Niedermüller Péter élhetőbb, zöld kerületté teszi Erzsébetvárost

Niedermüller Péter élhetőbb, zöld kerületté teszi Erzsébetvárost

Erzsébetváros képviselő-testülete kihirdette a klímavészhelyzetet, elkezdenek egy zöld, élhető kerületért dolgozni. 

December 18-i ülésén Erzsébetváros képviselő-testülete úgy döntött, kihirdeti a kerületben is a klímavészhelyzetet. 

Ennek köszönhetően már a közeljövőben látható jelei lesznek annak, hogy Erzsébetváros zöld, klímatudatos kerületté vállt. A jövőben ugyanis a képviselő-testület elsőbbséget fog adni az éghajlatváltozással kapcsolatos és légszennyezésre kiható kérdéseknek. Ilyen például annak kérdése is, hogy mit lehetne tenni a felmelegedett városi területek, vagyis a kialakuló hőszigetek ellen - például növénytelepítéssel.

Niedermüller: Erzsébetvárosban kiemelt szerepet kap a klímavédelem!

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere Facebook-oldalán úgy kommentálta a testület döntését, a kerület vezetése fontosnak tartja “az úgynevezett smart city koncepciójának megvalósítását, amiben kiemelt szerepe van a klímavédelemnek!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.