Nyílt levelet írt Kész Zoltán az egyetemi kar elcsatolása miatt

Nyílt levelet írt Kész Zoltán az egyetemi kar elcsatolása miatt

Mégis elcsatolják a Georgikon Kart a Pannon Egyetemtől, ami ellen pár éve még sikeresen tiltakoztak Kész Zoltánék.

A Pannon Egyetem Georgikon Kara a Szent István Egyetem szervezetébe olvad be – jelentette be tegnap Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. Az ezzel kapcsolatos törvénymódosítást kedden nyújtotta be a szaktárca a parlamentnek – számolt be róla a veszpresszo.hu.

A portál emlékeztet: pár évvel ezelőtt már nyilvánosságra került egy hasonló terv, amely ellen jelentős tiltakozás bontakozott ki Kész Zoltánnak, Veszprém akkori független parlamenti képviselőjének vezetésével, így akkor lekerült a napirendről a Pannon Egyetem feldarabolása.

Kész Zoltán most nyílt levet írt Porga Gyulának, Veszprém fideszes polgármesterének és Ovádi Péternek, a választókerület fideszes országgyűlési képviselőjének.

A nyílt levélben Kész Zoltán kifejti:
  • Három évvel ezelőtt felbolydult az egész város, amikor arról jöttek a hírek, hogy a Georgikont elcsatolják a Pannon Egyetemtől.
  • Azzal vádolták az ellenzéket, hogy hisztériázik, és szó sincs arról, hogy el akarnák venni a Georgikont.
  • Inkább egy olyan időpontra tolták az elcsatolást, amikor nem várható majd, hogy a város kormánypárti képviselője aláírást gyűjt a kormány döntésével szemben. (Pedig ezt kellene tenni.) 
  • Milyen üzenetet közvetít Veszprém, mint leendő európai kulturális főváros a kontinens felé azzal, ha hagyja, hogy egy tollvonással elcsatolják a regionális tudományos élet egyik fontos részét?
  • Itt az idő, hogy közösen álljunk ki a Pannon Egyetem egysége mellett. Amennyiben úgy döntenek, hogy a város érdekeit képviselik, mindenben támogatom Önöket. Ha igénylik, segítek abban, hogy teljes összefogás alakuljon ki Önök mögött az ügy érdekében.
Ha a veszprémi Fidesz jót akar a városnak, elfogadja Kész Zoltán javaslatát és segítségét.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.