Örömhírek sorával lepte meg a kerületieket Szaniszló Sándor

Örömhírek sorával lepte meg a kerületieket Szaniszló Sándor

Iskolafelújítás, olcsóbb szórakozási lehetőség és adókedvezmény - remek hírekkel jelentkezett be Szaniszló Sándor Facebook-oldalán.

Örömhírrel jelentkezett be a Kastélydombi Általános Iskola elől Szaniszló Sándor Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgármestere. Mint mondta, aláírták azt a megállapodást, amely szerint végre elkezdődhet az iskola felújítása. 

364 millió forintért bővítik az iskolát.

Ennek keretében négy új tanteremmel bővül az intézmény 364 millió forintból. Ennek köszönhetően a következő tanév kezdetére már át is vehetik a diákok az új termeket. 

Megfizethető jégpályát biztosítanak a kerületi fiataloknak.

De jó hír a kerületiek számára az is, hogy december elsejével idén is elindul a jégpálya. Ráadásul a korábbi 800 forint helyett jelentősen olcsóbban, mindössze 300 forintba fog kerülni használata. 

Szaniszló azt is elmondta, a XVIII. kerület adóügyeivel kapcsolatban is döntéseket fog hozni a héten a városvezetés. KI fog bővülni az adókedvezmény: immár 16 négyzetméter helyett 30 négyzetméterig kapnak adókedvezményt a gépkocsibeállók tulajdonosai.

Ez többezer családnak jelent jelentős megtakarítást. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.