Őrsi Gergely óvintézkedéseket vezet be a II. kerületben

Őrsi Gergely óvintézkedéseket vezet be a II. kerületben

A kerület MSZP-s polgármestere szakemberekkel való egyeztetések után átfogóbb és gyakoribb fertőtlenítéseket javasol a közintézményekben, valamint arra kéri a szülőket, ha gyermekük megbetegszik inkább ne küldjék közösségbe. 

Kérésemre az önkormányzat fenntartásában lévő bölcsődékben és óvodákban a gyerekek téli, járványos felső légúti megbetegedései esetén az intézményvezetők elfogadhatják a csak a szülő által kiállított otthonmaradási igazolást - írja a polgármester Facebook oldalán.

Ha valakinek ilyen jellegű tünetei vannak, akár két hetet is otthon maradhat, de az intézmények vezetőit értesíteni kell a hiányzás okáról. "Arra kérjük, a szülőket, hogy amennyiben bármilyen gyanú felmerül, hogy gyermekük az elmúlt két hétben elkaphatta a fertőzést, saját maga és társai érdekében maradjon otthon, és értesítsék az intézményvezetőket, illetve szükség esetén a háziorvosukat."

Őrsi Gergely azt kéri, hogy a nem önkormányzati fenntartású kerületi iskolák is járjanak el hasonló módon. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.