Őrsi Gergely óvintézkedéseket vezet be a II. kerületben

Őrsi Gergely óvintézkedéseket vezet be a II. kerületben

A kerület MSZP-s polgármestere szakemberekkel való egyeztetések után átfogóbb és gyakoribb fertőtlenítéseket javasol a közintézményekben, valamint arra kéri a szülőket, ha gyermekük megbetegszik inkább ne küldjék közösségbe. 

Kérésemre az önkormányzat fenntartásában lévő bölcsődékben és óvodákban a gyerekek téli, járványos felső légúti megbetegedései esetén az intézményvezetők elfogadhatják a csak a szülő által kiállított otthonmaradási igazolást - írja a polgármester Facebook oldalán.

Ha valakinek ilyen jellegű tünetei vannak, akár két hetet is otthon maradhat, de az intézmények vezetőit értesíteni kell a hiányzás okáról. "Arra kérjük, a szülőket, hogy amennyiben bármilyen gyanú felmerül, hogy gyermekük az elmúlt két hétben elkaphatta a fertőzést, saját maga és társai érdekében maradjon otthon, és értesítsék az intézményvezetőket, illetve szükség esetén a háziorvosukat."

Őrsi Gergely azt kéri, hogy a nem önkormányzati fenntartású kerületi iskolák is járjanak el hasonló módon. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.