Őrsi Gergely óvintézkedéseket vezet be a II. kerületben

Őrsi Gergely óvintézkedéseket vezet be a II. kerületben

A kerület MSZP-s polgármestere szakemberekkel való egyeztetések után átfogóbb és gyakoribb fertőtlenítéseket javasol a közintézményekben, valamint arra kéri a szülőket, ha gyermekük megbetegszik inkább ne küldjék közösségbe. 

Kérésemre az önkormányzat fenntartásában lévő bölcsődékben és óvodákban a gyerekek téli, járványos felső légúti megbetegedései esetén az intézményvezetők elfogadhatják a csak a szülő által kiállított otthonmaradási igazolást - írja a polgármester Facebook oldalán.

Ha valakinek ilyen jellegű tünetei vannak, akár két hetet is otthon maradhat, de az intézmények vezetőit értesíteni kell a hiányzás okáról. "Arra kérjük, a szülőket, hogy amennyiben bármilyen gyanú felmerül, hogy gyermekük az elmúlt két hétben elkaphatta a fertőzést, saját maga és társai érdekében maradjon otthon, és értesítsék az intézményvezetőket, illetve szükség esetén a háziorvosukat."

Őrsi Gergely azt kéri, hogy a nem önkormányzati fenntartású kerületi iskolák is járjanak el hasonló módon. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.