Pécs városvezetése segít azoknak, akiket magára hagyott a Fidesz-kormány

Pécs városvezetése segít azoknak, akiket magára hagyott a Fidesz-kormány

Pécs városvezeetése ismét bebizonyította érzékenységét: Gondozási támogatást ad a koronavírus-járvány alatt kórházból hazaküldött betegek hozzátartozóinak.

Pécs vezetése ismét példaértékű lépést tett. Gondozási támogatás nyújtanak a koronavírus-járvány alatt kórházból hazaküldött betegek hozzátartozóinak.

Erről szóló Facebook-bejegyzésében Bognár Szilvia, a város alpolgármestere leírta: Az elmúlt időszakban számtalan hír látott napvilágot a kormány járványügyi intézkedései nyomán, az ágyak felszabadítása céljából kórházból hazaküldött betegekről. Bár szerencsére Pécsett ez nem érint kimagaslóan sok embert. Pécs vezetése mégis úgy döntött a nemrég létrehozott önkormányzati veszélyhelyzeti támogatások megalkotásakor, hogy érzékenyen fognak reagálni az ilyen esetekre,

hiszen a családok számára rendkívüli terhet ró.

A támogatást azok a pécsiek vehetik igénybe, akiknek hozzátartozójának kórházi kezelését a kihirdetett veszélyhelyzet alatt szüntették meg, s azóta gondozásra szorul.

A segítség összege egyszeri 50.000 Ft, az igénylés határideje június 30.

A támogatás részleteiről itt olvashat:

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.