Példás: A családon belüli erőszak ellen küzdenek az újbudai képviselők

Példás: A családon belüli erőszak ellen küzdenek az újbudai képviselők

Tájékoztató plakátokat helyeznek ki a kerületi, országos és civil telefonszámokkal, amiken keresztül az erőszak áldozatai segítséget tudnak kérni.

Statisztikák szerint másfélszeresére nőtt az otthon elkövetett erőszakos cselekmények száma a karantén alatt. Közben a kormány a probléma létét is tagadja. A parlament fideszes többsége nemrégen fogadta el az Isztambuli Egyezmény elutasításáról szóló nyilatkozatot. Pedig az áldozatoknak már az is sokat segítene, ha tudnák, hogy van segítség!

Nincs egyedül!

A XI. kerület önkormányzati képviselői közösen szeretnének segíteni ezen. Ezért tájékoztató plakátokat helyeznek ki szerte a kerületben. Az áldozatok így egy helyen ismerhetik meg azokat a kerületi, országos és a civil telefonszámokat, ahol segítséget tudnak kérni. Az akcióban jellemzően csak az ellenzéki pártok képviselői vesznek részt. A Fideszben a probléma létét is tagadják.

Fontos, hogy minden újbudai megtudja: Nincs egyedül!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.