Programajánló: Megfizethető lakhatást mindenkinek!

Programajánló: Megfizethető lakhatást mindenkinek!

A Város Mindenkié szervezésében idén kilencedik alkalommal is meghirdették a Lakásmenetet, azaz a felvonulást a lakhatáshoz való jogért.

Az esemény legfőbb célja, hogy rávilágítson a jelenlegi mindenkit érintő lakhatási válságra, s felnyissa a szemét a kormánynak és önkormányzatainak.

Az esemény szervezői úgy érzik, ehhez egyedül ők kevesek lennének, ezért van szükség összefogásra és közös fellépésre. "Az emberhez méltó, biztonságos lakhatás szerintünk nem kiváltság, hanem alapvető emberi jog!" - írták a Facebook-oldalon.

Olyan személyek csatlakozását várják, akiknek meggyűlt/meggyűlik a bajuk a kollégiummal, a magas albérleti és rezsidíjak mellett alig marad pénzük, kilakoltatták/kilakoltatás fenyegeti őket vagy nemes egyszerűséggel nincsen konkrét problémájuk a lakhatással, de szeretnének valamit tenni a lakhatási válság enyhítése érdekében. 

Soproni Tamás terézvárosi közös ellenzéki polgármester-jelölt épp a minap tett közzé egy bejegyzést a problémás lakhatási viszonyokról. Ő is kiáll az esemény mellett és támogatja a résztvevőket!

"A lakhatás alapjog. Az, hogy tető legyen minden ember feje felett, legalább egy zárható szobája legyen, olyan minimum, amelynek biztosításához az államnak minden követ meg kell mozdítania." - fejezte ki véleményét az üggyel kapcsolatban.

Helyszín: Nehru part, Budapest 1093, Magyarország

Időpont: 2019. 10. 06. 16:00-19:00

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.