Programajánló: Megfizethető lakhatást mindenkinek!

Programajánló: Megfizethető lakhatást mindenkinek!

A Város Mindenkié szervezésében idén kilencedik alkalommal is meghirdették a Lakásmenetet, azaz a felvonulást a lakhatáshoz való jogért.

Az esemény legfőbb célja, hogy rávilágítson a jelenlegi mindenkit érintő lakhatási válságra, s felnyissa a szemét a kormánynak és önkormányzatainak.

Az esemény szervezői úgy érzik, ehhez egyedül ők kevesek lennének, ezért van szükség összefogásra és közös fellépésre. "Az emberhez méltó, biztonságos lakhatás szerintünk nem kiváltság, hanem alapvető emberi jog!" - írták a Facebook-oldalon.

Olyan személyek csatlakozását várják, akiknek meggyűlt/meggyűlik a bajuk a kollégiummal, a magas albérleti és rezsidíjak mellett alig marad pénzük, kilakoltatták/kilakoltatás fenyegeti őket vagy nemes egyszerűséggel nincsen konkrét problémájuk a lakhatással, de szeretnének valamit tenni a lakhatási válság enyhítése érdekében. 

Soproni Tamás terézvárosi közös ellenzéki polgármester-jelölt épp a minap tett közzé egy bejegyzést a problémás lakhatási viszonyokról. Ő is kiáll az esemény mellett és támogatja a résztvevőket!

"A lakhatás alapjog. Az, hogy tető legyen minden ember feje felett, legalább egy zárható szobája legyen, olyan minimum, amelynek biztosításához az államnak minden követ meg kell mozdítania." - fejezte ki véleményét az üggyel kapcsolatban.

Helyszín: Nehru part, Budapest 1093, Magyarország

Időpont: 2019. 10. 06. 16:00-19:00

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.