Rendhagyó módon ünnepli Soproni a magyar kultúra napját

Rendhagyó módon ünnepli Soproni a magyar kultúra napját

Soproni Tamás és városvezetése kivitte a kultúrát az utcára a magyar kultúra napja alkalmából.

Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Ennek apropóján ma ünnepeljük magyar kultúra napját. 

Soproni Tamás, Terézváros polgármestere Facebook-oldalán mutatta be, milyen kreatív módon ünnepli meg a kerület vezetése e nemes napot. Patetikus beszédek helyett inkább kivitték az utcára a magyar kultúrát, ezzel is emlékeztetve a munkába indulókat, van miért szeretni kultúránkat. 

A polgármester hozzátette: "ma a mindenképp emelj le egy Radnóti-kötetet a polcodról, rakj be egy jó Bartókot, vagy épp keress rá, és gyönyörködj néhány Csontváry-képben. A nevek persze ízlés szerint behelyettesíthetők."

Soproni: Büszke vagyok arra, ha lenne kerülete a kultúrának Budapesten, kevés kétség férhet hozzá, hogy Terézváros lenne az.

(Fotók: Soproni Tamás Facebook-oldal.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.