Sétáló Belső-Erzsébetvárost hoz létre Niedermüller

Sétáló Belső-Erzsébetvárost hoz létre Niedermüller

Észerű szabályozás a bulinegyedben, szigorúbb szabály az Airbnb-lakásokra. A 444.hu-nak adott interjút Erzsébetváros polgármestere.

Az első 100 nap után értékelte a DK polgármestere az érdekeke metszéspontján fekvő Erzsébetváros helyzetét. Sok fontos és régóta kezelésre váró problémára találhatnak megoldást a következő időszakban.

Kritériumrendszer a bulinegyedben

A bulinegyedben lakók igénye az üzletek éjféli zárása. Míg a vendéglátósok nyilván hajnalig nyitva tartanának. Erre a problémára keres példaszerű megoldást a polgármester. A lakók, a vendéglátósok és a civil szervezetek közös bizottságban alakítanak ki kritériumrendszert. Ebben szerepel majd a zajcsökkentés és az elkülönített, füstelszívós dohányzóhelység létrehozása is. Így betiltható lenne az utcai dohányzás és az éjszakai kocsmák előtti tumultus. Amelyik vendéglátós megfelel a kritériumrendszernek, az éjfél után is nyitva tarthat, de már csöndesen.

Sétáló Belső-Erzsébetváros

Az éjszakai zaj mellett a nagy átmenő forgalom is jelentős probléma a kerületben. A polgármester ezért szeretne egy nagyméretű sétáló negyedet kialakítani.

Nagyon erősen pártfogoljuk, hogy legalább a Nagymező utcától fel a körútig, és legalább a Dohány utcában legyen ez egy bicikliző, babakocsis, sétáló része a városnak.

Niedermüller szerint, ha több bicikli, több zöld lenne a kerületben, akkor már jobban élnének a lakók, és az ott dudáló autók pedig nem lennének stresszforrások. Ezeket már idén április-májusban meg lehet valósítani a városvezető szerint.

Szigorúbb szabály az Airbnb-lakásokra

A zajos éjszakai élet és a nagy átmenő forgalom miatt az itt lakók tömegesen váltak meg lakásaiktól az utóbbi években. Ezeket pedig üzleti körök vásárolták fel és alakították Airbnb-lakásokká. Ez tovább nyomja fel a lakásárakat és még zajosabbá teszi a városrészt. Niedermüller bevezeti, hogy mostantól engedélyt kell kérni minden egyes Airbnb-lakás kiadásra az önkormányzattól. Egy évben pedig maximum 100 napig lehet így kiadni egy ingatlant.

Keretek közé kell szorítani a rollerhasználatot

A széthagyott rollereket az önkormányzat begyűjtötte. A tulajdonosuk is jelentkezett, miután tárolási díjat szerettek volna kiszabni az eszközökre. A polgármester szerint tisztázni kell, hogy az úttesten vagy a járdán lehet-e használni ezeket. A legésszerűbb megoldás az lenne, ha valamilyen sebességkorlátozás lenne a rollerekben és csak fix pontokon lehetne letenni őket.

 

6 milliárdos kárt okozott a Fidesz a lakásállományban

Súlyos dolgok kerület napvilágra az átvilágítás során Erzsébetvárosban is. Az ingatlanleadások során a piaci ár 40%-áért adták el a közvagyon. Vagyis lopták ezzel meg az erzsébetvárosi embereket. Volt olyan lakás, amin 25 millió forintot bukott az önkormányzat. A lakások közül volt, amit pár nappal korábban tovább is adtak. Itt is egy óriási ingatlan maffia nyomár bukkanhattak. A lakáseladásokat a polgármester azonnal leállítatta és már idén 100 lakhatatlan önkormányzati bérlakást újítanak fel.

A püspöki karnak inkább a papi pedofíliával kellene foglalkoznia

A fideszes támadásoktól nem ijedt meg a DK-s politikus. Csak szomorúnak tartja azt a gyűlöletet, amit szított ellene a fidesz-csicska média. A Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának pedig azt üzente, hogy inkább a papi pedofíliával kellene foglalkozniuk nem pedig pár félreértett mondattal.

 

Niedermüller példaértékű módon biztosítja a teljes átláthatóságot

A korábbi átláthatatlan működése után az új erzsébetvárosi vezetés lépett egyet előre a nyilvános működés felé. A mai naptól kezdve az összes testületi ülésük online követhető lesz mindenki számára élőben. Ezen kívül egy napirendi pont, vagy akár a saját körzetünk képviselőjének a hozzászólása is visszakereshető lesz. A felvételeket le is lehet majd tölteni.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain. 

  • 2020.07.02

Karácsony: Újraindul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás

Budapestnek végre olyan politikus áll az élén, aki nemcsak ígérget a kampányban, de betartja a szavát és tényleg azoknak az érdekét nézi, akik megválasztották: Karácsony Gergely!

  • 2020.07.01

Mélyen vallásos életet élt Szijjártóék pedofil nagykövete, egy év felfüggesztettel megúszta

A bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Kaleta Gábort.