Soproni a NANE együttműködését kérte a nők elleni erőszak megfékezése érdekében 

Soproni a NANE együttműködését kérte a nők elleni erőszak megfékezése érdekében 

Soproni Tamás a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) szakértői segítségét kérte annak érdekében, hogy a kerületben hatékonyan léphessenek fel a nők elleni erőszak ellen. 

Az Indítsuk Be Magyarországot Alapítvány szerdán tartotta Mit tehetnek a döntéshozók a nők elleni erőszak ellen? című kerekasztal-beszélgetését.

Az eseményen dr. Spronz Júlia, jogász, a NANE Egyesület és Patent Egyesület szakérője, Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő és Soproni Tamás, Terézváros polgármestere beszélgettek arról, mit tehetünk a nők elleni erőszak felszámolása érdekében országos és helyi szinten.

A beszélgetésen Soproni Tamás arra kérte dr. Spronz Júliát kezdjenek egyeztetéseket, hogy a NANE Egyesület segítségével a kerületben a lehető leghatékonyabb rendszert dolgozzák ki a nők elleni erőszakkal szembeni fellépés érdekében. 

Mindemellett arra is megkérte az egyesület képviselőjét, keressék meg az összes olyan kerületet, amelyik az október 13-i választáson új vezetést kapott. 

A NANE kész együttműködni Soproni Tamással.

Spronz Júlia a NANE együttműködési készségéről biztosította Terézváros polgármesterét. Mint mondta, az egyesületnek már hosszú évek óta részletesen kidolgozott szakmai programja van, melynek alkalmazásával hatékonyan fel lehet lépni a nők elleni erőszakkal szemben.  

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.