Soproni: Minden tiszteletünk és hálánk a szociális munkásoké!

Soproni: Minden tiszteletünk és hálánk a szociális munkásoké!

Terézváros polgármestere a szociális munka világnapja alkalmából felszólította a kormányt: becsülje végre meg anyagilag ezt az ágazatot!

November 12-e a szociális munka világnapja immár 1997 óta. Soproni Tamás Facebook-oldalán is köszönetet mondott ez alkalomból minden szociális munkásnak. Mint írja:

“Nincs statisztika a megmentett életekről, a gondoskodásról, az odafigyelésről, a jó szavakról, biztató mosolyokról. És nincs adat arról sem, hogy a segítséget nyújtó szociális munkások közül hányan szorulnának maguk is támaszra, hányan küzdenek hó végén anyagi gondokkal.” 

Terézváros polgármestere mindemellett a Terézváros Szociális Segítője elismerés átnyújtásával is háláját fejezte ki a kerület szociális munkásainak. Idén Dékány Lajosné, a VI. kerület kiváló segítője kapta a kitüntetést. 

Soproni: A szociális munkások elhivatottsága, kedvessége a nélkülözőknek a túlélést jelentheti. 

Hozzátette: Ha a kormány biztosítaná végre az ágazat anyagi megbecsülését, a Szociális Munka Napja valóban a szakma ünnepe lehetne.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.