Soproni nem fog a náciknak reklámfelületet biztosítani

Soproni nem fog a náciknak reklámfelületet biztosítani

Tegnap az Egyenese Beszéd vendége volt Soporni Tamás terézvárosi polgármester, ahol a zöld ügyről, a szálláshelyekről és köztereken megjelenni kívánó nácikról beszélgetett Rónai Egon műsorvezetővel.

Soproni úgy véli, hogy a szálláshelyekkel a leggazdagabbak járnak jól, míg ez a szegényebbek kárát jelenti. 

A lakáspiac egészére hat a rövid távú lakáskiadás, hiszen folyamatosan emeli meg az albérleti árakat, amiket nagyon nehéz egy ápolói vagy pedagógusi fizetésből finanszírozni. "Kőkemény üzletről van szó, de ez egy olyan üzlet, melynek hasznát teljes egészében a szállásadók húzzák, a kárát pedig a kerület, ill. az itt élők szenvedik el, a költségeit a kerület fizeti." Ezen szeretnének változtani, ennek érdekében hozták azon változtatásokat, hogy a szektort kifehérítsék és költségeket megosszák. Jövőre létrehoznak egy úgynevezett akciócsoportot, hogy fel tudják deríteni az illegális szálláshelyeket és növelni szeretnék a helyszíni ellenőrzések gyakoriságát is. 

A polgármester szerint az áldozatszerepben lévő náciknál kevés viccesebb dolog létezik. 

"Az elutasításnak semmi köze természetesen a kereszténységhez - ahogy a Mi Hazánknak sem." Hozzátette, amíg ő a polgármester, a kerületben nem fogja magát reklámozni egy náci szellemiségű párt sem vallási jelképek mögé bújva. Az ilyen pártok csak a cigányozással, zsidózással és egyéb kisebbségek elleni uszításokból élnek meg, így népszerűsítik saját magukat. Soproni szerint a kerületben ennek nincs helye, nem fognak egyelten ilyen kispályás náci pártnak sem reklámfelületet biztosítani. 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Karácsony Gergely: Nincs annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen!

"Budapest ereje sokszínűségében rejlik." - Karácsony Gergely köszöntője a Pride hónap alkalmából:

  • 2020.05.29

Karácsony Gergely is megemlékezett a Hableány katasztrófájáról

A hajóbaleset egy éves évfordulóján a főpolgármester, a külügyminiszter és a dél-koreai nagykövet együtt látogatott a Duna-partra.

  • 2020.05.29

Karácsony köszönetet mondott a hős állatmentőknek

Budapest főpolgármestere odafigyel a legkiszolgáltatottabbakra is. Az állatvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet.