Soproni szakértők segítségével lép fel a nők elleni erőszakkal szemben

Soproni szakértők segítségével lép fel a nők elleni erőszakkal szemben

Terézváros polgármestere újabb ígéretét teljesíti azzal, hogy elismert szakértők segítségével, valóban hasznos és működőképes eszközökkel lép fel a nőkkel szembeni erőszak ellen.  

Ahogyan arról az Ez a Lényeg beszámolt, 2019 decemberében Soproni Tamás egy Szél Bernadett országgyűlési képviselővel és dr. Spronz Júlia jogásszal, a NANE Egyesület és Patent Egyesület szakérőjével közös kerekasztal beszélgetésen vállalta, hogy a kerületben hatékonyan fognak fellépni a nők elleni erőszakkal szemben. 

Dr. Spronz Júliával meg is állapodtak arról, hogy az idei év elején leülülnek és közösen dolgozzák ki, mit tehet Terézváros a nők elleni erőszak felszámolásáért.

Soproni több szakemberrel is találkozott. 

Soproni Tamás most Facebook-oldalán számolt be arról, hogy ígéretükhöz híven meg is tartották ezt a találkozót. A polgármester Temesvári Szilviával és Miyazaki Junnal együtt találkozott a szervezetek képviselőivel annak érdekében, hogy jobban megismerhessék tevékenységüket, programjaikat.

Spronz Júlia, a Patent, Pap Enikő, a NANE, Juhász Borbála pedig a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség képviseletében biztosította Soproniékat arról, hogy tapasztalataikkal, szaktudásukkal segítik majd az önkormányzat törekvéseit.

Terézváros polgármestere már azt is meghatározta a szakértőkkel, mik legyenek az első lépések, melyek keretében a hivatalos szervek, rendőrség, gyermekvédelem és oktatási intézmények bevonásával érzékenyítő programokat szerveznek.

Ezzel azt fogják elősegíteni, hogy az intézkedések során a szakemberek empátiával forduljanak az erőszakot elszenvedők felé.

(Kiemelt kép: Soproni Tamás Facebook-oldala.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.