Soproni szakértők segítségével lép fel a nők elleni erőszakkal szemben

Soproni szakértők segítségével lép fel a nők elleni erőszakkal szemben

Terézváros polgármestere újabb ígéretét teljesíti azzal, hogy elismert szakértők segítségével, valóban hasznos és működőképes eszközökkel lép fel a nőkkel szembeni erőszak ellen.  

Ahogyan arról az Ez a Lényeg beszámolt, 2019 decemberében Soproni Tamás egy Szél Bernadett országgyűlési képviselővel és dr. Spronz Júlia jogásszal, a NANE Egyesület és Patent Egyesület szakérőjével közös kerekasztal beszélgetésen vállalta, hogy a kerületben hatékonyan fognak fellépni a nők elleni erőszakkal szemben. 

Dr. Spronz Júliával meg is állapodtak arról, hogy az idei év elején leülülnek és közösen dolgozzák ki, mit tehet Terézváros a nők elleni erőszak felszámolásáért.

Soproni több szakemberrel is találkozott. 

Soproni Tamás most Facebook-oldalán számolt be arról, hogy ígéretükhöz híven meg is tartották ezt a találkozót. A polgármester Temesvári Szilviával és Miyazaki Junnal együtt találkozott a szervezetek képviselőivel annak érdekében, hogy jobban megismerhessék tevékenységüket, programjaikat.

Spronz Júlia, a Patent, Pap Enikő, a NANE, Juhász Borbála pedig a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség képviseletében biztosította Soproniékat arról, hogy tapasztalataikkal, szaktudásukkal segítik majd az önkormányzat törekvéseit.

Terézváros polgármestere már azt is meghatározta a szakértőkkel, mik legyenek az első lépések, melyek keretében a hivatalos szervek, rendőrség, gyermekvédelem és oktatási intézmények bevonásával érzékenyítő programokat szerveznek.

Ezzel azt fogják elősegíteni, hogy az intézkedések során a szakemberek empátiával forduljanak az erőszakot elszenvedők felé.

(Kiemelt kép: Soproni Tamás Facebook-oldala.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.