Soproni szakértők segítségével lép fel a nők elleni erőszakkal szemben

Soproni szakértők segítségével lép fel a nők elleni erőszakkal szemben

Terézváros polgármestere újabb ígéretét teljesíti azzal, hogy elismert szakértők segítségével, valóban hasznos és működőképes eszközökkel lép fel a nőkkel szembeni erőszak ellen.  

Ahogyan arról az Ez a Lényeg beszámolt, 2019 decemberében Soproni Tamás egy Szél Bernadett országgyűlési képviselővel és dr. Spronz Júlia jogásszal, a NANE Egyesület és Patent Egyesület szakérőjével közös kerekasztal beszélgetésen vállalta, hogy a kerületben hatékonyan fognak fellépni a nők elleni erőszakkal szemben. 

Dr. Spronz Júliával meg is állapodtak arról, hogy az idei év elején leülülnek és közösen dolgozzák ki, mit tehet Terézváros a nők elleni erőszak felszámolásáért.

Soproni több szakemberrel is találkozott. 

Soproni Tamás most Facebook-oldalán számolt be arról, hogy ígéretükhöz híven meg is tartották ezt a találkozót. A polgármester Temesvári Szilviával és Miyazaki Junnal együtt találkozott a szervezetek képviselőivel annak érdekében, hogy jobban megismerhessék tevékenységüket, programjaikat.

Spronz Júlia, a Patent, Pap Enikő, a NANE, Juhász Borbála pedig a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség képviseletében biztosította Soproniékat arról, hogy tapasztalataikkal, szaktudásukkal segítik majd az önkormányzat törekvéseit.

Terézváros polgármestere már azt is meghatározta a szakértőkkel, mik legyenek az első lépések, melyek keretében a hivatalos szervek, rendőrség, gyermekvédelem és oktatási intézmények bevonásával érzékenyítő programokat szerveznek.

Ezzel azt fogják elősegíteni, hogy az intézkedések során a szakemberek empátiával forduljanak az erőszakot elszenvedők felé.

(Kiemelt kép: Soproni Tamás Facebook-oldala.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.