Soproni Tamás büszke: a Momentumos Havasi Gábor lett Budapest egészségügyi tanácsnoka

Soproni Tamás büszke: a Momentumos Havasi Gábor lett Budapest egészségügyi tanácsnoka

Havasi Gábor a főpolgármesterrel, Karácsony Gergellyel karöltve keményen dolgozik azon, hogy a kormánytól nagy nehezen megszerzett 50 milliárdos egészségügyre fordítható összeget, a lehető legszerencsésebben használják fel a betegek érdekeit folyamatosan szem előtt tartva.

A fővárosi CT és MR vizsgálatok finanszírozását évi két milliárddal szeretnék bővíteni. 

Az első évben majdnem nyolc milliárd forintot szeretnének a kerületi alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztésére és korszerűsítésre költeni, valamint új diagnosztikai eszközöket kívánnak vásárolni. 

Havasi úgy fogalmazott, ugyan Tarlós lemondott erről, de Budapestnek igenis fontos feladata és felelőssége van az egészségügy területén. Az új városvezetés ezt méltóképpen felvállalja és képviselni fogják a budapesti lakosok és a kerületek érdekeit. Az első lépés, hogy összehívják a Budapesti Egészségügyi Fórumot, ahol a későbbiekben is rendszeresen egyeztetni fognak a  kerületek vezetőivel, szakértőivel és a különböző szakmai szervezetekkel.

Soproni Tamás, Terézváros polgármestere is büszke arra, hogy Momentumos frakciótársa, Havasi Gábor érdemelte ki a pozíciót.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.