Szaniszló emléktáblát avatott a XVIII. kerület egyik legkiemelkedőbb alakjának

Szaniszló emléktáblát avatott a XVIII. kerület egyik legkiemelkedőbb alakjának

Születésének 89. évfordulója alkalmából emléktáblát avatott Kondor Bélának Szaniszló Sándor polgármester. 

Szaniszló Sándor Pestszentimre - Pestszentlőrinc polgármestere hétfőn emléktáblát avatott a kerület egyik legkiemelkedőbb alakjának, Kondor Bélának. 

Szaniszló: Büszkék vagyunk rá, hogy kerületünk ilyen kiválóságnak tisztelheti és őrizheti emlékét!

Kondor Béla születésének 89. évfordulója alkalmából a Bókay Árpád Általános Iskolában (Pestszentlőrinci Magyar Királyi Állami Gimnázium) kapott emléktáblát. Mint ismert, Kondor Béla ebben az intézményben töltötte diákéveit.

A XVIII. kerület polgármestere az emléktábla avatással kapcsolatban azt is megjegyezte, Kondor valódi polihisztor volt: a festésen, rajzoláson, fotózáson és konstrukciók készítésén kívül kiválóan játszott orgonán és zongorán is. Készített hangszereket, díszes kerámiát, üvegablak terveket valamint több kötetnyi verset írt.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.