Szaniszló helyreállítja a XVIII. kerület közbiztonságát

Szaniszló helyreállítja a XVIII. kerület közbiztonságát

A XVIII.Kerület.Ittlakunk.hu készített interjút Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgármesterével, Szaniszló Sándorral a kerület jövőjéről, a városvezető terveiről. 

Ismét felállítják a városőrséget.

A portál kérdezte Szaniszlót arról is, milyen tervei vannak a kerület közbiztonságának javítására. A polgármester elmondta: Már 2020 első felében ismét felállítják a városőrséget. Ezt az előző fideszes városvezetés költségmegtakarítási okokra hivatkozva szüntette meg.

A városőrség gyalogos járőrözéssel összekötött tevékenység lesz, és még éjszaka is járőrözni fognak. A polgármester hozzátette: Mivel átlépte a kerület a százezres lakosságszámot, indokoltá vált, hogy kiemelt kapitányság legyen a helyi rendőrség. 

Szaniszló Sándor a kerületi bérlakásokról is beszélt. Mint elmondta, a kerület bérlakás-állományára súlyos milliókat kell fordítani. A korábbi Fidesz-báb városvezetés ezzel sem foglalkozott.

Lesz szociálisbérlakás-pályázat! 

Szaniszló fel fogja gyorsítani a több mint 100 üres bérlakás felújítását, és vállalja, hogy nem adnak el egyet sem. Biztosan lesz szociális bérlakáspályázat, amint ezeknek az első adagját felújítottuk. Az új fővárosi vezetés megpróbál egyenesen Brüsszeltől bérlakás-építési pályázatokra forrást teremteni. Ha lesz ilyen lehetőség, a XVIII. kerület biztosan csatlakozik.

(Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!

  • 2020.07.28

Karácsony Gergely: Tavasszal indul a Lánchíd felújítása

32 év után, 9 évnyi tétlenkedést követően a Lánchíd felújításának első adminisztratív szakaszán túl vagyunk - jelentette be Budapest köztársaságpárti városvezetője, Karácsony Gergely főpolgármester.