Szaniszló minden budapestinek egészségesebb várost biztosít

Szaniszló minden budapestinek egészségesebb várost biztosít

Egy óriási P+R parkoló biztosításával Szaniszló Sándor jelentősen csökkentheti az autóforgalmat Budapesten.

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgármestere Facebook-oldalán számolt be a XVIII. kerület legújabb 60-80 férőhelyes P+R parkolójáról. Pestszentlőrinc vasútállomásán december óta a nap 24 órájában ingyenesen lehet parkolni.

Kiderült továbbá, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat bérbe veszi a 2002 nm területet a MÁV Zrt-től, ezáltal ingyenesen tudja biztosítani a helyet azoknak az autóval rendelkező lakosoknak, akik a belvárost vonattal szeretnék elérni.

Az önkormányzat célja, hogy minél kényelmesebb és egyszerűbb módon lehessen megközelíteni a belvárost, illetve a környező utcák helyett egy célszerűbb parkolási módot tudjon igénybe venni a lakosság.

Ezzel a lépéssel nem csak kényelmesebb lesz a helyieknek, de a kisebb autóforgalom miatt teljes Budapest területén csökkenhet a szmog.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.