Szaniszló Sándor: 200 embert kellene elküldeni Orbánék megvonásai miatt

Szaniszló Sándor: 200 embert kellene elküldeni Orbánék megvonásai miatt

A XVIII. kerület közel 4 milliárd forintot veszít, ha valóban növekszik a szociális hozzájárulás mértéke és elveszik a gépjárműadót. Ez esetben kénytelenek lesznek tömeges elbocsátásokra az önkormányzatok.

Egyelőre csak számolgatjuk, hogy mekkora kár fogja érni a 18. kerületet. Ha igaz a hír, hogy az önkormányzatok szociális hozzájárulását megnövelik, az 3 milliárd forintos forráskiesést jelent a kerületnek - mondja a polgármester.

Ehhez jön még a gépjárműadó elvonása, így pedig már 4 milliárd forint lenne a vesztesége a kerületnek. Szaniszló Sándor szerint ez az összeg kétszer több, mint a kerület éves fejlesztési kerete.

Szaniszló Sándor (DK) az ATV Híradójának elmondta, közel 1700-an dolgoznak az önkormányzatnál, a szociális ágazatokban vagy a városfenntartásban, ha valóban kiesik a 4 milliárd forint, nehéz lesz őket megtartani, de az is lehet, hogy több intézményt összevonnak vagy bezárnak a kerületben, hogy költséget spóroljanak.

Szaniszló szerint, ha az önkormányzatokat valóban eltiltják a hitelfelvételtől, illetve kormányzati engedélyhez kötik azt, akkor csak a tömeges elbocsátás lehet a megoldás.

Petrovai László (Párbeszéd), alpolgármester szerint a kormány döntésének beláthatatlan következményei lesznek kerületünk költségvetésére is. Amennyiben a törvény hatályba lép, nem lesz fedezete az évek óta esedékes útfelújításoknak, a csapadékvíz elvezetési programnak, a rászorulók anyagi megsegítésének, az óvodák fenntartásának, de az éppen elindított lakásfelújítási programnak sem.

A Párbeszéd önkormányzati vezetői arra szólították fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy fejezze be a "politikai bosszúhadjáratot".

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain. 

  • 2020.07.02

Karácsony: Újraindul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás

Budapestnek végre olyan politikus áll az élén, aki nemcsak ígérget a kampányban, de betartja a szavát és tényleg azoknak az érdekét nézi, akik megválasztották: Karácsony Gergely!

  • 2020.07.01

Mélyen vallásos életet élt Szijjártóék pedofil nagykövete, egy év felfüggesztettel megúszta

A bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Kaleta Gábort.