Szó nélkül fogadta el a Fidesz Baranyi Kriszta tervét

Szó nélkül fogadta el a Fidesz Baranyi Kriszta tervét

Baranyi Kriszta, Ferencváros polgármestere és Karácsony Gergely hétfőn közös sajtótájékoztatót tartottak, ahol pontosan megfogalmazták milyen feltételekkel támogatják az Atlétikai Stadion felépítését. 

Az október 13-ai választások után mind a két politikus egy hatalmas projekt kellős közepébe csöppent, amit most kénytelenek összehangolni azzal az ígéretükkel, ami a kampány során számtalanszor elhangzott, miszerint nem engedik, hogy újabb stadion épüljön Budapesten. 

Mind a ketten arra a döntésre jutottak, hogy végül nem gátolják meg a stadion épülését, hanem feltételeket szabnak hozzá. 

Mivel mind a kettőjük tervéhez testületi döntésre van szükség, így Baranyi már pénteken nyilvánosságra hozta az állásfoglalását az üggyel kapcsolatban. Nagy port is kavart, hiszen a ferencvárosi polgármester asszonynak inkább riválisai vannak, mintsem szövetségesei. Tervezetében többek között egy új óvoda, strand és plázs, fitness park, egy kiválóan felszerelt szakrendelő, szabadtéri mozi, valamint a Soroksári-Duna-ág egy szakaszának kikotrása is szerepelt. 

A 444.hu Fürjes Balázst kérdezte arról, valóban megvalósíthatóak-e Baranyi ötletei?

Aki azt feltételezi, a polgármester tervei elfogadhatóak, hiszen méltóképpen szolgálják a kerület, a lakók és a főváros érdekeit egyaránt. "A Budapestért felelős államtitkár azt mondta, hogy egy hónapja nem gondolták volna, hogy a kormány egyik legkérlelhetetlenebb kritikusától, Baranyi Krisztinától érkeznek konstruktív, előremutató javaslatok." 

Mivel Baranyi feltételei egyeznek a fővárosi elképzelésekkel, a polgármester hamar megszerezte magán Karácsony Gergely támogatását is. 

Tegnap a Momentum elnöke, Fekete-Győr András azt is bejelentette, hogy amennyiben elfogadja a kormány a kerület és a főváros feltételeit, támogatják az atlétikai beruházást. 

"Ezek után már a ferencvárosi testületen sem volt lehetetlen átvinni a javaslatot. Sőt végül a Fidesz is szó nélkül Baranyi terve mögé állt."

Gulyás Gergely a mai napon már azt hangoztatta, a kérdés eldőlt, meg fogják építeni a stadiont. 

Baranyi feltételeire visszatérve azt is szóvá tette, hogy ezek egyelőre csak javaslatként szolgálnak, de megvalósítható javaslatként. A miniszter azt is elárulta, hogy Ferencváros nyitott kapukat dönget és az elmúlt harminc év legzöldebb beruházásáról beszélünk.

Karácsony Gergely 5 további feltételt szabott a kormánynak. 

Elsőként, az öt év alatt összesen 50 milliárd forintot kért tőlük a fővárosi lakosok járóbeteg és szakellátásra, hiszen úgy véli, ezzel rengeteg ember életét lehetne megmenteni. A Csepeli Nagyerdő Program beindítását is kéri, szeretné ha ez lehetne az új Városliget. Továbbá azt is megszabta, hogy a stadion ne csak az élsportot szolgálja, hanem a tömegsport és kulturális rendezvények otthona is lehessen. Ezentúl fontos számára, hogy az összes szerződés legyen nyitott és átlátható, valamint a kormány továbbra is tartsa be a kötelezettségeit a nagy, fővárosi közlekedési célú beruházásokban.

Bízunk benne, hogy a kormány tartja a szavát és valóban teljesíti a polgármester és Karácsony feltételeit. 

via

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.