Többkorosztályos játszóteret alakítanak ki Pécsett

Többkorosztályos játszóteret alakítanak ki Pécsett

Péterffy Attila, a pécsi polgármester Facebook oldalán közölte a jó hírt, hogy végre megkezdődnek a kertvárosi többkorosztályos játszótér munkálatai. 

Péterffy elárulta, hogy a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a fejlesztési politikájuk során kiemelt szerepet szánt annak, hogy a különböző városrészekbe tervezett újítások minden lakossági igénynek megfeleljenek.

Az egyik legfőbb cél az volt, hogy a Kertvárosban kialakítsanak egy új, nagy méretű, minden korcsoport igényeit kiszolgáló közösségi teret, avagy játszóteret. Ahhoz, hogy az ütemterv tökéletesen megvalósulhasson, a helyi önkormányzat a Pécsi Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában kérte kulcsprojektként nevesíteni egy nagyméretű kertvárosi játszótér kialakítását. Ennek eredményeképpen tudott a pécsi városvezetés pályázatot benyújtani a játszótér létrehozására. 

A pályázaton bruttó 100 millió forint támogatást nyert el a város, a Nagy Ferenc tér, a Szabó Ervin tér és Tildy Zoltán utcák által lehatárolt több, mint 4 hektáros közterületi területen megvalósuló fejlesztésre. A sikeres megvalósítás érdekében a közbeszerzési eljárás lezárásakor az Önkormányzat további bruttó 28 871 643 Ft forrást biztosított a beruházáshoz.

A kivitelezés e hónapban meg is kezdődött, és öt, egymástól kiválóan elkülönített elemet tartalmaz: 

  • többkorosztályos játszótér,
  • felnőtt játszótér,
  • rendezvény tér,
  • elkülönített kutyafuttató,
  • parkolóhely kialakítása.

Szeretnék, ha 2020 nyarára a Kertváros egy minden korosztály számára kikapcsolódást biztosító közösségi térrel gazdagodhatna a beruházásnak köszönhetően.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.02.26

Kunhalmi Ágnes elítéli a Nemzeti Alaptantervet

Kunhalmi Ágnes, a XVIII. kerület MSZP-s országgyűlési képviselője az ATV műsorában arról beszélt, a NAT egy "nacionalista ás ókonzervatív ideológia mellett teszi le a voksát".

  • 2020.02.26

Mit szólna Tóth József, Újpest díszpolgára az új NAT-hoz?

Tóth József magyar királyi tanfelügyelő, Újpest egykori díszpolgára forog a sírjában. Emlékének megcsúfolása az új Nemzeti alaptanterv.

  • 2020.02.25

A lehető legjobb fizetésemelési megállapodása született meg a BKV-nál

Aláírták a BKV Zrt. dolgozóinak fizetésemeléséről szóló megállapodást. Az mostani bérfejlesztés egyértelműen a dolgozóknak kedvez.