Új alapokon jelenik meg a közösségi tervezés Ferencvárosban

Új alapokon jelenik meg a közösségi tervezés Ferencvárosban

A közösségi tervezés más kerületekben azt jelenti, hogy a már elindult beruházások kapcsán megkérdezik a lakosságot a kiegészítő összegek elköltéséről. 

Ferencváros ezen változtatni szeretne. 

Az alpolgármester, Döme Zsuzsanna összesen 100 millió forintot különítene el a 2020-as költségvetésből a közösségi tervezésre. 

A tapasztalatainak köszönhetően úgy véli, hogy a polgároknak maguktól is támadhatnak használható és érdemleges ötleteik a lakóhelyükkel kapcsolatban. 

Ami azt illeti, Szent László Sporttelep helyén álló üres telek kapcsán már be is érkezett egy kiválónak tűnő tipp, miszerint a kihasználatlan területen lehetne egy kutyafuttatót kialakítani. Ehhez hasonló kreatív, de megvalósítható ötleteket várnak a ferencvárosiaktól más témakörökben is. 

"Milyen rendezvényen vennének részt a kerületben? Például egy utca- vagy egy könyvfesztiválon? Milyen tájékoztató-felvilágosító szolgáltatásra lenne szüksége Önök szerint Ferencvárosnak? Drogprevencióra? Vagy az álhírekről és az internetes zaklatásról szóló interaktív előadásokra általános és középiskolásoknak? Ezek csak példák, az Önök igényeire vagyunk kíváncsiak!" - olvasható Ferencváros hivatalos közösségi média oldalán. 

A "zöldfal-projekt" a költségvetésben külön szerepet élvez, amit szintén közösségi tervezéssel oldana meg a helyi önkormányzat. 

Várják a válaszokat, hogy melyek lennének azok a jelenleg ronda tűzfalak, amelyeket egy függőleges kerttel szebbé lehetne tenni, ezzel együtt növelve a zöldterületek arányát. 

Hamarosan lesz az ötletelésre egy felhasználóbarát platform is, de egyelőre a kozossegi@ferencvaros.hu mail-címen lehet megosztani a javaslatokat. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Karácsony Gergely is megemlékezett a Hableány katasztrófájáról

A hajóbaleset egy éves évfordulóján a főpolgármester, a külügyminiszter és a dél-koreai nagykövet együtt látogatott a Duna-partra.

  • 2020.05.29

Karácsony köszönetet mondott a hős állatmentőknek

Budapest főpolgármestere odafigyel a legkiszolgáltatottabbakra is. Az állatvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet.

  • 2020.05.28

Szeptember végéig hétvégente a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart

A tervek szerint szeptember végéig minden hétvégén a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.