Veres Pál tisztázta a kétségeket a Szülészeti Osztály bezárásával kapcsolatban

Veres Pál tisztázta a kétségeket a Szülészeti Osztály bezárásával kapcsolatban

Miskolcon elég nagy felháborodást keltettek a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház Csabai kapui telephelyén működő Szülészeti- és Nőgyógyászati Osztályának esetleges bezárásával kapcsolatos feltevések, aminek maga a polgármester járt a végére. 

Veres Pál ugyanis városvezetőként kért találkozót dr. Révész Jánostól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatójától.

Pénteken ejtették meg a tárgyalást, ahol Varga Andrea alpolgármester asszony, Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője, dr. Simon Gábor, a Velünk a Város frakció vezetője és Badány Lajos frakcióvezető-helyettes is jelen voltak. Dr. Révész János részletesen tájékoztatta a résztvevőket a szülészeti- és nőgyógyászati osztályok működését érintő szakmai- és gazdasági háttérről, és azt is

biztosan kijelentette, hogy jelenleg összevonásról nincs szó!

Arra pedig ígéretet kaptak, hogy amint aktuális lesz egy integrációval összefüggő döntés-előkészítési folyamat, arról az állampoglárok és a vezetés is a lehető leghamarabb tájékoztatást fog kapni, így lehetőségük fog nyílni érdemi konzultációra az üggyel kapcsolatban. 

Abban is megállapodtak, hogy a jövőben azokban a közösen érdekelt kérdésekben is folyamatos egyeztetések lesznek érvényben, amelyek az alapellátással és a kórházi ellátással kapcsolatosak. 

Veres Pál Facebook oldalán arról is beszámolt, hogy megismerhette, "hogy a megyei kórházban az elmúlt évben milyen fejlesztések indultak el, illetve azoknak milyen pozitív eredményei lettek." Ugyan az intézmény még csak a fejlesztések legelején tart, de azt már most megállpította, hogy az összes középpontjában a gazdasági- és betegérdekek álltak. 

Az elkövetkezendő két évben tovább fog folytatódni az intézmény összetett fejlesztése, amely egy jól átgondolt stratégia alapján működik, és amelynek lényege, hogy a gazdasági és szakmai kérdéseken túl, a betegek elégedettségét is jelentős mértékében feljavítsák.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.