Vidrát mentettek Szegeden - Botka szerint "kedves forma"

Vidrát mentettek Szegeden - Botka szerint

Megmenekült egy vidra, és most a Szegedi Vadaspark vette szárnyai alá. Botka László az év legcukibb kiírását prezentálta az eset kapcsán.

Kicsit meglepődtek a Szegedi Vadaspark munkatársai, amikor látogatók egy árva vidrakölyökről tettek bejelentést január 22-én. Bár a menyétfélék családjába tartozó európai vidra az év bármely szakaszában képes szaporodni, a január mégis meglepőnek számít. A síró állatot járókelők találták meg a Forráskút melletti halastónál, onnan került a Szegedi Vadaspark mentőközpontjába - írja a szeged.hu.

A síró állatot járókelők találták meg a Forráskút melletti halastónál, onnan került a Szegedi Vadaspark mentőközpontjába.

A most körülbelül 10 hetes állat gondozója szerint igen játékos, bármivel képes játszani, de a kedvencei a hengeres papírdobozok.

Prémje miatt sokáig vadászták, emiatt, és természetes élőhelyének csökkenése miatt Európa számos területén kipusztult.

Magyarország viszont igazi „vidranagyhatalom” a régióban, köszönhető ez annak, hogy nálunk fokozottan védett fajnak számít.

Botka László Szeged ellenzéki polgármestere külön bejegyzést szentelt Artúrnak, a vidrának. A városatya szerint az állat nagyon "kedves forma."

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Karácsony Gergely: Nincs annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen!

"Budapest ereje sokszínűségében rejlik." - Karácsony Gergely köszöntője a Pride hónap alkalmából:

  • 2020.05.29

Karácsony Gergely is megemlékezett a Hableány katasztrófájáról

A hajóbaleset egy éves évfordulóján a főpolgármester, a külügyminiszter és a dél-koreai nagykövet együtt látogatott a Duna-partra.

  • 2020.05.29

Karácsony köszönetet mondott a hős állatmentőknek

Budapest főpolgármestere odafigyel a legkiszolgáltatottabbakra is. Az állatvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet.