Vidrát mentettek Szegeden - Botka szerint "kedves forma"

Vidrát mentettek Szegeden - Botka szerint

Megmenekült egy vidra, és most a Szegedi Vadaspark vette szárnyai alá. Botka László az év legcukibb kiírását prezentálta az eset kapcsán.

Kicsit meglepődtek a Szegedi Vadaspark munkatársai, amikor látogatók egy árva vidrakölyökről tettek bejelentést január 22-én. Bár a menyétfélék családjába tartozó európai vidra az év bármely szakaszában képes szaporodni, a január mégis meglepőnek számít. A síró állatot járókelők találták meg a Forráskút melletti halastónál, onnan került a Szegedi Vadaspark mentőközpontjába - írja a szeged.hu.

A síró állatot járókelők találták meg a Forráskút melletti halastónál, onnan került a Szegedi Vadaspark mentőközpontjába.

A most körülbelül 10 hetes állat gondozója szerint igen játékos, bármivel képes játszani, de a kedvencei a hengeres papírdobozok.

Prémje miatt sokáig vadászták, emiatt, és természetes élőhelyének csökkenése miatt Európa számos területén kipusztult.

Magyarország viszont igazi „vidranagyhatalom” a régióban, köszönhető ez annak, hogy nálunk fokozottan védett fajnak számít.

Botka László Szeged ellenzéki polgármestere külön bejegyzést szentelt Artúrnak, a vidrának. A városatya szerint az állat nagyon "kedves forma."

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!

  • 2020.07.28

Karácsony Gergely: Tavasszal indul a Lánchíd felújítása

32 év után, 9 évnyi tétlenkedést követően a Lánchíd felújításának első adminisztratív szakaszán túl vagyunk - jelentette be Budapest köztársaságpárti városvezetője, Karácsony Gergely főpolgármester.