Villányban is lezárják a játszótereket

Villányban is lezárják a játszótereket

A Villányi Önkormányzat úgy határozott, hogy lezárják a játszótereket a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. 

Mayer István polgármester arra hívja fel a figyelmet, hogy kollégáival úgy tapasztalták a szülők és a gyerekek az iskolák zárva tartása miatt több időt töltenek a játszótereken. Mivel a koronavírus cseppfertőzéssel terjed, és a tárgyak akár napokig is "raktározzák" a vírust, így döntést kellett hozniuk.

Az önkormányzat korábban már bezárta az óvodákat, bölcsődéket, könyvtárakat és művelődési házakat. A tervezett rendezvényeket elhalasztják. 

2020 március 23-tól lezárják a rendezvénytéri játszóteret, mert nem tudják olyan ütemben fertőtleníteni, hogy ne legyen veszélyes. A Diófás teret nem zárják le, de kérik a szülőket, hogy vegyék figyelembe a vírus veszély kockázatát, ha tömegesen mennek a térre.

Fotó: illusztráció

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.