Címke: ellenzék

2020.06.03

A kormány célja az ellenzéki önkormányzatok eladósítása

A gépjárműadó elvétele után újabb adónemekbe nyúl bele a Fidesz-kormány. A cél nyilvánvalónak látszik: csődbe vinni az ellenzéki önkormányzatokat.

2020.06.03

Politikai megosztásra használja fel Trianon emlékét a Fidesz

A kormány nem hagyja, hogy a Trianon-megemlékezést követően az ellenzéki pártok is felszólaljanak holnap az Országgyűlésben.

2020.06.03

Szigorúbb klímacélok kitűzését sürgeti az ellenzék

A klímavédelemről kedden elfogadott törvényben szereplőknél szigorúbb klímacélok kitűzését sürgették szerdai közös sajtótájékoztatójukon ellenzéki országgyűlési képviselők.

2020.04.22

Még a fideszesek is kibuktak Orbánra egy felmérés szerint

A kormánypárti szavazók egy nagy része szerint hibázott Orbán Viktor a felhatalmazási törvénnyel. 

2020.04.06

Kevesli a gazdaságvédelmi intézkedéseket az ellenzék

Az MSZP, a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum közösen tartott sajtótájékoztatót. Az ellenzéki pártok egységesen bírálták, kevésnek és gyengének nevezték a kormány eddigi, a koronavírus-járvány elleni fellépést szolgáló gazdaságvédelmi intézkedéseit.

2020.03.30

Közösen áll ki az ellenzék Orbán teljhatalma ellen

Az ellenzéki pártok csakis abban az esetben hajlandóak támogatni a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvényt, ha abba időkorlátot építenek be.

2020.03.26

Ok nincs, csak ürügy az Országgyűlés leállítására

A járványhelyzet idejére sokan kényszerülnek otthoni munkára. Az ellenzéki politikusok ugyanolyan aktívan igyekeznek ellátni a feladatukat, mint egyébként, ehhez az internetet használják. Az Országgyűlés munkája is elvégezhető lenne online, ha meglenne az akarat.

2020.03.25

DK: az ellenzék lejáratása a szerdai kormányülés célja

A DK ügyvezető alelnöke szerint nem a járvány megfékezéséért, hanem az ellenzék lejáratásáért hívták össze a mai kormányülést.

2020.03.24

Ellenzék: Bízunk a magyar emberekben, de nem bízunk Orbán kormányában!

Az ellenzék közösen szólalnak fel az Orbánnak teljhatalmat adó törvény ellen. 

2020.03.23

Az ellenzék megakadályozta Orbán teljhatalmát

Az ellenzék ellenállásának köszönhetően a héten még biztosan nem tudja a Fidesz megszavazni a felhatalmazási törvényt. 

2020.03.15

Az ellenzék közös videóban emlékezik meg a márciusi hősökről

Bár a közös megemlékezést le kellett mondani a koronavírus miatt, az ellenzék így is egységesen emlékezett meg a nemzeti ünnepről.

2020.02.27

Az MSZP elmondta, milyen lesz a 4. köztársaság: összefogást akarnak

100 településen jártak az MSZP vezetői, több ezer aktivistával konzultáltak, március 14-én elfogadták a stratégiájukat, Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatón mutatták be azt.

2019.12.20

Az LMP elkezdi a felkészülést a 2022-es fordulatra

Az LMP 2020-ban szeretné megalapozni, hogy a párt és az általa képviselt zöldpolitika a 2022-es demokratikus fordulatkor már megkerülhetetlen legyen - hangzott el a két társelnök pénteki, évértékelő sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2019.11.11

Óriási sikerek: Tovább erősödött az ellenzék a vasárnapi időközi választáson!

Most vasárnap ismét hatalmasat nyert az ellenzék azon települések jelentős részén, ahol meg kellett ismételni az önkormányzati választásokat. 

2019.10.14

Karácsony győzelmével visszahozta a reményt a szívekbe!

Karácsony Gergely felszabadította Budapestet! A fővárosi szavazók nagy fölénnyel választották meg Budapest új főpolgármesterévé az ellenzék közös jelöltjét. 

2019.10.09

Gyurcsány: Aki élhetőbb fővárost akar, szavazzon Karácsonyra!

Magyarország korábbi miniszterelnöke Facebook-videóban buzdít minden változást akaró polgárt arra, szavazzon Karácsony Gergelyre.

2019.10.07

Programajánló: Karácsony Gergely kampányzárója

Vegyük Vissza Budapestet! - Október 11-én 18.00 órától kampányzáró rendezvényt tart Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje a Madách Imre téren.

2019.10.07

Karácsony: Október 13-án visszavesszük a politikát azoktól, akik mocsárrá tették!

Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke megkapó videóban vallottak arról, hogyan fogják megváltoztatni azt a negatív képet, ami az emberekben él a politika kapcsán. 

2019.10.07

Alföldi és Karácsony Budapest jövőjéről beszélgetnek

Egy élhető főváros felépítéséért muszáj a fiatalok véleményét is figyelembe venni - erről fog beszélgetni Alföldi Róbert Karácsony Gergellyel szerdán a TRIP hajón.

2019.09.18

A nagyobb városok háromnegyedében esélyes az ellenzék!

Mivel az ellenzék az elmúlt kilenc év legegységesebb felállásával készül a választásra, komoly a siker esélye!

2019.09.16

A TASZ feljelentette Gulyás Gergelyt, mert Tarlósnak kampányolt

Mivel Gulyás Gergely a kormány hivatalos álláspontját közvetítő Kormányinfón Tarlós István mellett kampányolt, A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) választási kifogást készített Karácsony Gergely beadásával. A kifogásban a jogsértés megállapítását, attól való eltiltást és bírság kiszabását is kérik. 

2019.09.16

Karácsony: Valódi segítséget a Budapesti fiataloknak!

Karácsony Gergely, közös ellenzéki főpolgármester-jelölt és Fekete Győr András, a Momentum elnöke sajtótájékoztatón ismertették, hogyan oldanák meg a budapesti fiatalokat sújtó legnagyobb problémákat.