Címke: Koronavírus-járvány

2020.05.14

A fideszes szerint is a Fidesz felelős az idősotthon-tragédiáért

Nyitrai Imre, az Orbán-kormány volt államtitkára meglepően nyíltan és elfogulatlan módon foglalta össze az idősotthonokban kialakult járványhelyzetért.

2020.05.07

Egymásnak ugrottak a zenészek a szociális támogatás miatt

Nem először ugranak egymásnak a hazai zenészek, most azonban a közönséget is megosztotta a dolog. A koncertek nélkül maradt zenészek szociális támogatást kapnak. Ami sokaknak nem tetszik, hiszen eközben a "kisembereknek" már lassan ennivalóra sem telik.

2020.05.06

Orbánék továbbra sem akarnak tesztelni, hiába tanácsolják a szakértők

Még a kormány által felkért szakértő is azt javasolta Orbánéknak, hogy sokkal többet kellene tesztelni, mint amennyit eddig teszteltek. De a felcsúti miniszterelnök nem szereti, ha megmondják neki mit csináljon, így nem törődik a szakember javaslataival sem.

2020.04.27

Szél Bernadett: a gyermekotthonban élők továbbra is be vannak zárva az intézményekbe

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő több megkeresést is kapott melyben gondozók, intézményvezetők jelezték mekkora gondot jelent a gyermekotthonokban a karantén. A gyerekek immár 40 napja maximum az udvarra mehetnek csak ki.

2020.04.27

Orbán példát vehetne róla: Kozármislenyben bárki teszteltetheti magát

Egy 5800 lakosú, baranyai kisvárosban önkormányzati kezdeményezésre, önkormányzati szervezésben és önkormányzati támogatással tesztelik a helyieket koronavírusra. Céljuk, hogy az esetleges fertőzöttek ne adják tovább a betegséget, és hogy a bizonyítottan egészséges emberek minél hamarabb visszatérhessenek a munkába.

2020.04.26

Ujhelyi István: Orbán az EU-t hibáztatja a kormány bűneiért

Közös európai egészségügyi stratégiára és ehhez szükséges költségvetésre van szükség. Orbán Viktor felelőssége is, hogy ez megvalósulhasson. A miniszterelnöknek ezen kívül az itthoni helyzettel kapcsolatban is igazat kellene mondania.

2020.04.23

Fekete-Győr András: rendkívüli helyzetben nem a foci a legfontosabb

Megdöbbentő, hogy az Orbán-kormánynak még mindig fontosabbak a fociklubok és a focisták, mint a magyar egészségügyben dolgozók. A Momentum azt javasolja, hogy a járvány alatt a focicsapatok állami támogatásuk felét adják oda a helyi önkormányzatnak a járvány elleni védekezésre és szociális költségekre.

2020.04.22

50 ezer forintot kapnak, akik a kórházból elküldött családtagjukat ápolják a DK-s kerületekben

A Demokratikus Koalíció által vezetett fővárosi kerületekben egyszeri, ötvenezer forintos otthonápolási támogatást adnak azoknak, akiknek valamelyik családtagját a koronavírus-járvány miatt hazaküldték a kórházból.

2020.04.21

Továbbra sem kapnak segélyt a járvány miatt munka nélkül maradottak

A kormány nevében, az ITM államtitkára György László jelentette be hétfőn az új intézkedéseket. A DK szerint ez nem jelent megoldást a munkahelyüket elvesztők számára, és a kisvállalkozásokat is eladósíthatja.

2020.04.20

Lenyúlják Göd önkormányzatától a Samsungtól befolyó adókat

Egy pénteki kormányrendelet értelmében a gödi Samsung-gyár különleges gazdasági övezetnek minősül. A dél-koreai óriáscég által fizetett adókat így az ellenzéki város helyett a fideszes többségű megyei közgyűlés kapja.

2020.04.20

MOK: A kormányzat részéről nagyobb nyíltságra és együttműködésre van szükség

A Magyar Orvosi Kamara nyílt levélben követel magyarázatot Kásler Miklós emberminisztertől a látszólag átgondolatlan és számokkal nem igazolt járványügyi lépéseikre.

2020.04.18

Ingyen laptopot kap minden iskolás a digitális oktatáshoz - persze nem Magyarországon

Portugáliában nem csak hasraütés-szerű miniszterelnöki parancsra rendelték el, hogy na mostantól digitális oktatás lesz. Ott minden diák ingyen laptopot, mobilnetet és programokat kap az államtól.

2020.04.17

A graffitiművész Banksy karanténban is alkot

A híres brit graffitiművész és politikai aktivista, Banksy is karanténba kényszerült a koronavírus miatt. De mit csinál egy olyan ember, akinek a művészete és az élete ennyire az utcához kötődik, bezárva egy lakásba? Mindjárt meg is mutatjuk.

2020.04.17

Ismét kiverte a biztosítékot Orbán szokásos propagandainterjúja

Orbán beszélt arról, hogy betegeket küldenek haza a kórházakból, azt azonban már nem említette meg, ez milyen veszélyekkel jár. Karácsony Gergely minden esetre kész az együttműködésre.

2020.04.16

Kassai Dániel: A kormány vállalja a felelősséget az idősotthonokért!

Kassai Dániel, XVIII. kerületi önkormányzati képviselő hosszas kutatómunkával kiderítette, mi is a valós helyzet Magyarország idősotthonaiban. A feltételek nem kielégítőek egy hosszabb járvány elleni védekezéshez. Ideje lenne, hogy a kormány lépjen valamit.

2020.04.16

Védekezés helyett focira mehet a bankok különadója

A bankok a normál bankadóhoz hasonlóan csökkenthetik a rájuk kiszabott járványügyi különadót. Látványsportok javára ajánlhatják fel. Tehát focira.

2020.04.15

Karácsony Gergely: Nincs több türelem, kezdjék meg a tesztelést most

Karácsony Gergely főpolgármester és 41 ellenzéki városvezető nyílt levelet küldött Orbánnak. A kiterjedt tesztelés megindítását követelik.

2020.04.14

Lakner Zoltán: Orbán egyike azoknak, akik későn vették észre, mekkora válságot hoz a vírus

Lakner Zoltán politológus szerint Orbán egyike azoknak a vezetőknek a világban, akik későn szembesültek azzal, mivel állunk szemben. Közben meg a kormány elővette kedvenc fegyverét, a bűnbakképző kommunikációt.

2020.04.14

Húsvéti tojás helyett koronavírus

Koronavírus alakú húsvéti tojásokat dobott piacra egy francia csokigyáros. Az ötlet szokatlan és kissé morbid, viszont kétségtelenül merész és egyedi.

2020.04.09

5 szarvashiba és 1 főbűn, amit Orbánék elkövettek a koronavírus-járvány idején

Mostanra világosan látszik, hogy a kormány sokszor tudatosan szembemegy az ésszerűséggel. Sőt a járványhelyzetet kihasználva szándékoltan a saját hatalmi érdekeiket helyezi előtérbe. Korábban úgy tűnt, Orbánék csak meglepődtek a koronavírus-járvány teremtette helyzeten, és egyszerűen bénán kezelik a kialakult krízist.

2020.04.08

Orbánék 5 hibája + 1 bűne a járvány kezelésében

Mostanra világosan látszik, hogy a kormány sokszor tudatosan szembemegy az ésszerűséggel. Sőt a járványhelyzetet kihasználva szándékoltan a saját hatalmi érdekeiket helyezi előtérbe. Korábban úgy tűnt, Orbánék csak meglepődtek a koronavírus-járvány teremtette helyzeten, és egyszerűen bénán kezelik a kialakult krízist. 

2020.04.08

65 újabb koronavírus fertőzött a Pesti Úti Idősek Otthonában

Müller Cecília, országos tisztifőorvos jelentette be, hogy 65-tel növekedett a Pesti Úti Idősek Otthonában koronavírussal megfertőződöttek száma. A többség bentlakó idős ember, de vannak köztük dolgozók is. Folytatódnak a tesztelések.

2020.04.03

5 lakó is koronavírusos egy budapesti idősek otthonában

A Pesti úti Idősek Otthona 5 lakójának is pozitív lett a koronavírus tesztje. További 13 lakón jelentkeztek tünetek. Mindannyian kórházba kerültek. A többieket tesztelik.

2020.04.02

Jól beégette magát Orbán izraeli elvbarátja

Benjamin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke egy internetről szedett videóval próbálta biznyítani, hogy Iránban több áldozata van a koronavírusnak, mint a hivatalos adatok szerint. Nem sikerült neki, a részlet egy tévésorozatból származott.