Közügy

2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.

2020.03.27

Jobbik: vírusügyben lassan, üzleti ügyekben gyorsan lép a kormány

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke szerint Orbán Viktor és a Fidesz egész héten hazudott és becsapta a magyar embereket.  

2020.03.27

MSZP: hozzák előre a nyugdíjak kifizetését!

Az MSZP a koronavírus-járvány miatt azt kezdeményezi, hogy a kormány április 6-ra hozza előre a nyugdíjkifizetéseket - közölte pénteken az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke, aki otthomaradásra kérte az időseket.

2020.03.27

Hazudott a Fidesz: diktatúratörvény nélkül is lehet védekezni

Mást sem hallottunk a fideszesektől napokon keresztül, minthogy azért kell gyorsan megszavazni Orbán teljhatalmát, mert anélkül nem megoldható a koronavírus-járvány elleni védekezés. Most kiderült: pofátlanul hazudtak, mint a vízfolyás.

2020.03.27

Ismét hazugságon kapták Orbánt

Tölcsér Borbála, a Momentum Mozgalom krisztinavárosi önkormányzati képviselője velősen világított rá, mekkora EU-ellenes hülyeségeket beszélt már megint Orbán Viktor. 

2020.03.27

A rengeteg tesztelés miatt alacsonyabb a járvány halálozási aránya Németországban

A halálozások száma még mindig aránylag alacsony Németországban. Ez főként a rengeteg (heti fél millió) tesztelésnek köszönhető.

2020.03.27

Vigyázz, honnan tájékozódsz! Rengeteg a koronavírussal kapcsolatos álhír

A koronavírus-járvány idején különösen fontos, hogy küzdjünk az álhírek ellen. A tudomany.hu az Egészségügyi Világszervezet kiadványa alapján össze is szedte a koronavírus-járvány körüli legnagyobb tévhiteket és jól rájuk cáfol. Mutatjuk:

2020.03.27

Harcoljunk az álhírek ellen! Hallgassunk a WHO-ra!

A tudomany.hu az Egészségügyi Világszervezet kiadványa alapján összeszedte a koronavírus-járvány körüli legnagyobb tévhiteket és jól rájuk cáfol. Mutatjuk:

2020.03.27

Viselj maszkot, gátolja a vírus átadását!

Ellentmondásba került a tisztifőorvos és a Magyar Orvosi Kamara véleménye maszkviselés ügyében. A MOK-nak van igaza.

2020.03.27

Felezik a miniszterek fizetését a járvány miatt - persze nem Magyarországon

Albániában történik épp! Szlovénia után a balkáni országban is úgy döntöttek, hogy a kormány anyagiakban is szolidaritást vállal a néppel. Csökkentették saját javadalmazásukat.

2020.03.27

Szombattól kijárási korlátozást vezet be a kormány

Március 28-tól április április 11-ig kijárási korlátozást rendel el a kormány - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. 

2020.03.26

Hende szerint jó gombot nyomtak a fideszcsicskák

Orbán szakbizottsági csicskái lehetővé tették, hogy hétfőn megszavazhassák a Felhatalmazási törvényt, aminek nevében a Fidesz újságírókat zárathat börtönbe és mindenhatósággal ruházhatja fel a miniszterelnököt.

2020.03.26

Ombudsman: ne hagyjuk magukra a rászorultakat!

Az ombudsman és helyettesei azt kérik, hogy a koronavírus-járvány időszakában semmiképpen ne hagyjuk magukra a legrászorultabb honfitársainkat - írja az MTI.

2020.03.26

Az MSZP megosztás helyett együttműködést vár Orbántól

Az emberek megosztása helyett együttműködésre hívta fel a kormányt és a Fideszt csütörtöki online sajtótájékoztatóján Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

2020.03.26

DK: a kormány adjon maszkokat a lakosságnak!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy a koronavírus-járvány miatt adjon ingyenes védőmaszkot minden magyar állampolgárnak.

2020.03.26

Más EU-országok segítenek a dolgozókon, Orbán csak beszél

Európa felelős kormányai cselekszenek, a fideszesek csak néznek, mint a moziban. Még arra sem hajlandók, hogy biztosítsák az alapvető megélhetést a járvány miatt munka nélkül maradó bérből és fizetésből élőknek.

2020.03.26

Török Gábor: A válság miatt Orbán előrehozott választást akarhat

A politológus szerint Orbánék azon is gondolkozhatnak, nem fogják tudni kihúzni a 2022-es választásokig a népszerűségük megtartásával. Így akár előrehozott választások felé is vihetik az országot. 

2020.03.26

Von der Leyen: határok nélküli járványt határok visszaállításával kezelni értelmetlenség

Az Európai Bizottság elnöke az EP a koronavírus-járvány okozta válság kezelését megvitató egynapos brüsszeli plenáris ülésén úgy fogalmazott: határok nélküli járványt határok visszaállításával kezelni értelmetlenség, mégis több tagállam ezt tartotta megoldásnak.

2020.03.26

Varga Mihályék áttervezik a költségvetést

A pénzügyi akciócsoportban folyik a költségvetés áttervezése - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Kossuth rádióban.

2020.03.26

LMP: a kormány jobban becsülje meg a közszférában dolgozókat!

A közigazgatásban, az egészségügyben és a szociális szektorban dolgozók nagyobb megbecsüléséért emelt szót a koronavírus-járvány idejére Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

2020.03.26

Távozott a román egészségügyi miniszter! Kásler mikor mond le?

Lemondott Victor Costache román egészségügyi miniszter csütörtökön, miután több romániai kórházban is orvosok és páciensek tucatjai fertőzték meg egymást koronavírussal - jelentette az MTI.

2020.03.26

Ok nincs, csak ürügy az Országgyűlés leállítására

A járványhelyzet idejére sokan kényszerülnek otthoni munkára. Az ellenzéki politikusok ugyanolyan aktívan igyekeznek ellátni a feladatukat, mint egyébként, ehhez az internetet használják. Az Országgyűlés munkája is elvégezhető lenne online, ha meglenne az akarat.

2020.03.26

Szabó Szabolcs: A parlamenti képviselők otthonról is tudnának szavazni!

Némi fejlesztéssel a szavazásra is alkalmassá lehetne tenni a jó ideje használt parlamenti hálózatot. Ez tehát nem lehet kifogás a képviselők munkájának beszüntetésére. 

2020.03.25

Uniós járványügyi központ: Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a vírus

Az Európai Unió járványügyi és betegségmegelőzési központja szerdán kiadott jelentésében olvasható előrejelzés szerint nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a SARS-Cov2 új koronavírus - írja az MTI.

2020.03.25

MSZP: politikai játszmák helyett az emberek egészségével foglalkozzon a kormány!

Sem a teszteléshez, sem a védőfelszerelések beszerzéséhez, sem a munkavállalók, a vállalkozások megsegítéséhez nem kellenek kétharmados szabályok - mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke.

2020.03.25

DK: az ellenzék lejáratása a szerdai kormányülés célja

A DK ügyvezető alelnöke szerint nem a járvány megfékezéséért, hanem az ellenzék lejáratásáért hívták össze a mai kormányülést.

2020.03.25

Az LMP hétpontos munkahelyvédelmi javaslatot tesz a kormánynak

Kendernay János, az LMP társelnöke szerint a koronavírus-járvány okozta mélyreható gazdasági válság akkor kerülhető el, ha a kormány minden eszközzel fenntartja a vállalatok működését és megakadályozza a tömeges elbocsátásokat.

2020.03.25

Óriási molinóval mondott köszönetet Gyurcsány a valódi hősöknek - mutatjuk

A Parlament ablakába kifüggesztett hatalmas molinóval mondott köszönetet a Demokratikus Koalíció elnöke a valóban bátor hősöknek. 

2020.03.25

Pofátlan fizetést kapnak Orbán csicskái a veszélyhelyzetben is

A parlamenti képviselők és a miniszterek bérét is csökkentik Szlovéniában a kialakult válsághelyzet miatt.

2020.03.25

A honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezi az ellenzék

A DK, a Jobbik és az MSZP képviselői az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezik, mert válaszokat várnak a Magyar Honvédségnek a koronavírus elleni védekezésre való bevetésével kapcsolatban.

2020.03.25

Óriási tömegek tiltakoznak Orbánék felhatalmazási törvénye ellen

A magyar társadalom megmozdult: egyre többen tiltakoznak az Orbán Viktornak teljhatalmat adó törvényjavaslat ellen. Már 100 ezren írták alá az erről szóló petíciót.

2020.03.24

Egyetlen mondattal próbálják otthon maradásra bírni a lakosságot a PM politikusai

A koronavírus ellen jelenleg nincs gyógyszer, sem védőoltás. Az egyetlen dolog, amellyel lassíthatjuk a terjedését, ha minél többen otthon maradunk.

2020.03.24

Ellenzék: Bízunk a magyar emberekben, de nem bízunk Orbán kormányában!

Az ellenzék közösen szólalnak fel az Orbánnak teljhatalmat adó törvény ellen. 

2020.03.24

Ez igen! Már több mint 75 ezren írtak alá a diktatúra-törvény ellen

Egyre többen és többen tiltakoznak az Orbánnak teljhatalmat adó törvényjavaslat ellen. Már több mint 75 ezren írták alá a SzabadaHang petícióját.

2020.03.24

Müller Cecília: már 9 áldozata van a járványnak

Az új koronavírussal bárki megfertőződhet és bárki fertőzhet, a kórokozó az országban mindenhol jelen van - hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos.

2020.03.24

DK: hozzák nyilvánosságra, hány embert teszteltek eddig!

A DK arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra, hány embert teszteltek koronavírusra, ugyanis jelenleg csak a tesztek számát közlik, miközben egy-egy beteg esetében akár több vizsgálatot is el kell végezni.

2020.03.24

Újabb vádemelés lesz a fideszes követet érintő pedofilügyben

Nemzetközi gyermekpornográfia-ellenes akció keretében azonosítottak be egy balatonfüredi férfit, aki ellen vádemelési javaslattal élt a Készenléti Rendőrség. Úgy tudjuk, ez ugyanaz az akció, amiben a volt fideszes nagykövet is érintett.

2020.03.24

Szabó Tímea feljelenti a fideszes képviselőt, aki megszegte a karantént

Járványügyi szabályszegés miatt tesz feljelentést a Párbeszéd frakcióvezetője Bíró Nagy László fideszes képviselő ellen.

2020.03.24

Kunhalmi Ágnes azonnali nyugdíjkiegészítést, nyugdíjemelést kér az időseknek

Kunhalmi Ágnes (MSZP) a XVIII. kerületi országgyűlési képviselője tegnap a parlamenti felszólalásában azonnali segítséget kért a nyugdíjasoknak. 

2020.03.24

Egy miniszterelnök bocsánatot kért a járvány kezelésében vétett hibákért

Csehország vezetője olyat tett, amit a gyenge és gyáva Orbán aligha merne. Elnézést kért a csehektől azokért a hibákért, amiket a válság kezelése során vétettek. 

2020.03.24

Lendvai Ildikó szerint jön a Rágalomária Orbántól

A teljhatalom vonzása mellett az is hajtotta őket, hogy az ellenzéki politikusokból és választókból víruspárti bűnbakot csináljanak, és a fél országon karaktergyilkosságot hajtsanak végre - véli az MSZP korábbi elnöke.

2020.03.24

Dobrev Klára: Anyaként egyszerre féltem és vagyok leírhatatlanul büszke a lányomra.

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc lánya, Anna önkéntesként segíti a rászorulókat a koronavírus-járvány idején is. Más a szociális szférában dolgozókhoz hasonlóan a járvány idején ő is nehezebb körülmények között és saját egészségét is kockáztatva dolgozik.

2020.03.23

Szétfertőzhetett volna mindenkit a fideszes, de még neki állt feljebb

Szinte hihetetlen, hogy semmibe véve a szabályokat, veszélynek kitéve mindenkit, B. Nagy László fideszes képviselő potenciálisan fertőzőként részt vett a mai parlamenti ülésen.

2020.03.23

Fekete-Győr: nemzeti katasztrófa idején sem tudja félretenni hatalomvágyát Orbán

A Momentum elnöke felhívja a figyelmet arra a hatalomtechnikai trükkre, amit a Fidesz tervez most elkövetni Orbán parancsára a demokrácia és az egész magyar társadalom ellen. Szerinte minden felelősségteljes ellenzéki politikus feladata, hogy ezt megakadályozza.

2020.03.23

Az ellenzék megakadályozta Orbán teljhatalmát

Az ellenzék ellenállásának köszönhetően a héten még biztosan nem tudja a Fidesz megszavazni a felhatalmazási törvényt. 

2020.03.23

Uniós szóvivő: a tagállamok rendkívüli intézkedéseinek ideiglenesnek és arányosnak kell lenniük

A koronavírus-járvány okozta válsággal összefüggő, rendkívüli tagállami intézkedéseknek ideiglenesnek és arányosnak kell lenniük - jelentette ki Christian Wigand, az Európai Bizottság illetékes szóvivője a testület online sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva hétfőn.

2020.03.23

MNB: a moratórium lejárta után nem emelkedhet az adósok törlesztőrészlete

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) olyan megoldásokat vár el a pénzügyi intézményektől, amelyekkel a fizetési haladék után - az elhalasztott törlesztések miatt - nem emelkedik az adósok törlesztőrészlete az eredetihez viszonyítva.

2020.03.23

Példaértékű együttműködéssel vészelik át az online oktatás nehézségeit a tanárok

Ott segítenek egymásnak a Fidesz-kormány által magukra hagyott pedagógusok, ahol csak tudnak. Országos összefogás alakult. 

2020.03.23

Oláh Lajos: A vírus ellen maszk kell, nem tank

Látszatintézkedések helyett valódi védekezést szeretne a DK országgyűlési képviselője.

2020.03.23

Alig egy nap alatt 54 ezren írtak alá Orbán diktatúra-törvénye ellen

Már közel 55 ezren írták alá a SzabadaHang petícióját. Tízezrek tiltakoznak az Orbánnak teljhatalmat adó törvényjavaslat ellen. 

2020.03.23

Elismert szakértők sora indított petíciót Orbán diktatúra-törvénye ellen -Te is csatlakozhatsz!

A SzabadaHang társadalmi kezdeményezés online petíciót indított az Orbánnak korlátlan hatalmat adó törvény ellen. Mutatjuk, hol tudod aláírni.

2020.03.23

A Partizán megmondja, miért fontos, hogy ne mozdulj ki a járványban

Szemléletes videóval mutatta be a Partizán, hogyan küzdhetünk egyszerűen a vírus ellen.

2020.03.22

Példaértékű: Cseh Katalin önkéntes orvosnak jelentkezett

Remek gesztus: Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő önkéntes orvosnak jelentkezik az Országos Mentőszolgálat felhívására. 

2020.03.22

Jó a pálinka koronavírus ellen? Igen, mondjuk, hogy használd!

Mivel érdemes kezet mosni koronavírus járvány idején? A rövid válasz, hogy szappannal, vízzel vagy bármivel, csak jó gyakran és jó alaposan. Akár a pálinka is megfelel. A bővebb választ pedig megadták nekünk a mikrobiológusok.

2020.03.22

6 magyar áldozata van a járványnak, 16-an meggyógyultak

Két idős nő meghalt, négy újabb gyógyult hagyhatta el a Szent László Kórházat.

2020.03.22

Rengeteg maszkot vett a cseh és a szlovák kormány, Orbán csak szájkaratézik

Az ígérgetés már megy az Orbán-kormánynak. Tettekre még nem sikerült váltani.

2020.03.21

PTE: sikerült meghatározni a vírus teljes genetikai kódját

Sikerült meghatározni a koronavírus teljes genetikai kódját, ami fontos a további hazai és nemzetközi kutatások elősegítésére - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szombaton az MTI-vel.

2020.03.21

Szabó Szabolcs: Orbán célja a korlátlan hatalom

A Fidesz ismét kimutatta a foga fehérjét. A koronavírus-járványt használva okként, tejhatalomra törnek. A független Szabó Szabolcs arra kéri képviselőtársait, amíg nem kapnak garanciákat, addig határozottan utasítsák el ezt a törvényjavaslatot. 

2020.03.21

Kutatás: csak a fideszesek értenek egyet Kovács Zoltánnal Gyöngyöspata-ügyben

Az EzaLényeg.hu megbízásából készült kutatásból kiderül: a megkérdezettek kétharmada nem ért egyet Kovács Zoltánnak a gyöngyöspatai kártérítési ügyben tett nyilatkozataival, többségük sokkal inkább Željko Jovanović álláspontján van.

2020.03.21

Nagy segítség a dolgozóknak: a TASZ munkajogi kisokost adott ki

A 2020. március 20-án hatályos jogszabályok alapján készített hasznos munkajogi kisokost a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). 

2020.03.20

1+5 millió maszkot kér a kormánytól a főpolgármester

Karácsony Gergely legalább hatmillió védőmaszkot kér Orbán Viktortól, hogy Budapesten kezelhető legyen a járványhelyzet.

2020.03.20

DK: a kormány kezdje meg a tömeges tesztelést!

A magyar kormány vagy nem akarja tudni, vagy nem akarja elmondani a fertőzöttek valós számát - mondta el Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségügyi szakpolitikusa. A párt tömeges tesztelést követel.

2020.03.20

Nem vicc: 3 maszkot és egy kézfertőtlenítőt kapnak a háziorvosok

Bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor hazudott reggel, amikor azt állította, hogy rendelkezésre állnak a megfelelő védőfelszerelések az egészségügyben.

2020.03.20

Megkezdődött a katonai járőrtevékenység

A katonai rendész járőr feladatai során nem cél az intézkedés, fő cél a lakosság biztonságérzetének növelése - írta pénteken a honvedelem.hu.

2020.03.20

MSZP: meg kell erősíteni a szociális szolgáltatásokat

A szociális szolgáltatások megerősítését várja el a koronavírus-járvány miatt a kormánytól az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

2020.03.20

Válságkezelő alapjövedelem bevezetését javasolja a Párbeszéd a koronavírus miatt

A Párbeszéd azt javasolja, hogy a kormány egy úgynevezett válságkezelő alapjövedelem bevezetésével enyhítse a koronavírus-járvány gazdasági hatásait.

2020.03.20

Meghalt két idős koronavírussal fertőzött beteg

A koronavirus.gov.hu mai adatai szerint háromra nőtt a hazai áldozatok száma.

2020.03.20

Orbán: a tömeges megbetegedések valószínűleg nem kerülhetők el

Magyarország még nem lépett át a tömeges megbetegedések időszakába, de ez valószínűleg be fog következni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió műsorában.

2020.03.20

Szabó Szabolcs: koronavírus-diktatúrát hozna létre Orbán!

Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő vette észre, milyen elfogadhatatlan törvényjavaslattal állt elő a Fidesz. Bizonytalan ideig meghosszabbítanák a vészhelyzetet.

 

2020.03.19

MSZP: ötszázezer forintos juttatást kapjanak az egészségügyi és a szociális dolgozók!

Ötszázezer forintos egyszeri juttatást kell adni a koronavírus-járványban a frontvonalban lévő egészségügyi és szociális szférában dolgozóknak - közölte Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő.

2020.03.19

MSZP: azonnali juttatást az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak!

A béremelés mellett egyszeri azonnali juttatást javasol az MSZP elnöke a koronavírus-járványban leginkább érintett egészségügyi és szociális szférában dolgozóknak, valamint hatósági ár bevezetését is kezdeményezi például az alapvető élelmiszerek esetén.

2020.03.19

Az LMP további intézkedéseket javasol a kormánynak

Az eddig bejelentetteken túl további intézkedéseket javasol a kormánynak a koronavírus-járvánnyal összefüggésben az LMP - mondta el online sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

2020.03.19

Gazdasági és szociális javaslatcsomagot készített a Párbeszéd

A Párbeszéd a koronavírus-járvány miatt egy gazdasági és szociális javaslatcsomagot nyújt be a parlamentnek - jelentette be Barabás Richárd pártszóvivő.

2020.03.19

DK: a kormány rögzítse az alapvető élelmiszerek árát!

A Demokratikus Koalíció arra kéri a kormányt, hogy a koronavírus-járvány miatt vezessen be hatósági árat az alapvető élelmiszerekre - jelentette be a párt szóvivője, Barkóczi Balázs.

2020.03.19

Dobrev Kláráék speciális maszkokat és védőfelszerelést vittek a Lászlóba

FFP3 típusú részecskeszűrős maszkokat vitt a DK-s politikusnő és csapata a Szent László Kórházba. Innivalóval és finomságokkal is kedveskedtek a kórház dolgozóinak.

2020.03.18

Benkő: péntek reggeltől katonák lesznek az utcákon 

Csütörtök reggel jelennek meg az érintett vállalatoknál a honvédelmi irányító csoportok - jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

2020.03.18

Megérkeztek a kínai vírustesztek - csak nem Magyarországra

A felelősen viselkedő cseh kormány beszerzett 150 ezer koronavírust kimutató gyorstesztet Kínából. Orbán Viktor közben még egy élő bejelentkezést sem képes normálisan összehozni. 

2020.03.18

Koronavírusteszt: Magyarország rosszabbul teljesít

Riasztóan kevés tesztet végeznek itthon, pedig a WHO szerint az a jó, ha minél többet tesztelünk. Szinte nincs olyan európai ország, ahol kevesebbet tesztelnének. Orbán Viktor pedig szándékosan félrebeszél ebben a kérdésben.

2020.03.18

Orbán hang nélküli videója pont olyan volt, mint a vírus elleni védekezése: BÉNA

Orbán újabb platformon csinált hülyét magából. A járvánnyal kapcsolatos infókat kellett volna megosztania a magyarokkal, de sajnos hang nélküli élő videójából nem sok mindent tudtunk meg. 

2020.03.18

Orbán: felfüggesztik a hiteltörlesztéseket

Magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végégi felfüggesztik. Többek közt ezt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülés szünetében.

 

2020.03.18

Csapás a munkavállalókra: bezárnak az autógyárak

Óriási csapás érte a teljes autóipart. Nemzetközi szinten és Magyarországon egyaránt elkezdték leállítani a termelést a gyárakban. 

2020.03.18

Párbeszéd: a NER-milliárdosok ajánlják fel vagyonuk egy százalékát!

A Párbeszéd arra szólította fel Mészáros Lőrincet, Tiborcz Istvánt és "valamennyi NER-lovagot, NER-milliárdost", hogy a vagyonuk egy százalékából hozzanak létre szolidaritási alapot a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

2020.03.18

Von der Leyen: mindenki alábecsülte a koronavírus veszélyességét

A szakértőkön kívül kezdetben mindenki alábecsülte az új típusú koronavírus veszélyességét, most viszont már tudják a döntéshozók, hogy Európára helyeződött át a világjárvány súlypontja - mondta az Európai Bizottság elnöke.

2020.03.18

DK: a kormány szerezzen be Kínából védőfelszereléseket!

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy szerezzen be Kínából védőfelszereléseket a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez - mondta sajtótájékoztatóján Oláh Lajos országgyűlési képviselő.

2020.03.18

Szájmaszkok gyártásába kezdett több intézmény

Többször használható, mosható szájmaszkok előállítására állnak át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) foglalkoztatási programjának üzemei - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

2020.03.18

MSZP: legalább 100 ezer forint járjon a munkanélkülivé válóknak!

Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a jelenlegi három hónap helyett legalább kilenc hónapig járjon munkanélküli segély a koronavírus-járvány miatt munkájukat elvesztőknek, annak összege pedig minden esetben érje el a 100 ezer forintot - mondta Kunhalmi Ágnes.

2020.03.18

5 konkrét javaslat Gyurcsány Ferenctől a válságkezelésre

Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán közzétett videóban olyan intézkedéseket javasolt, amelyeket Európában korábban már bevezettek.

2020.03.18

Riasztóan kevés koronavírustesztet végeztek itthon

Szinte nincs olyan európai ország, ahol kevesebbet tesztelnének. Orbán Viktor szándékosan félrebeszél ebben a kérdésben. Közben a WHO szerint az a jó, ha minél többet tesztelünk. Magyarország rosszabbul teljesít!

2020.03.17

Horváth Ildikó: több kórházat járványkórházzá alakítanak át

A cél lassítani a járvány terjedését, és ha az emberek felelősen viselkednek, akkor van erre esély - közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

2020.03.17

A csehek már gépet küldtek Kínába gyorstesztekért - mi miért nem?

A cseh kormány különgépet indított Kínába 100 ezer koronavírust kimutató gyorstesztért. Vajon a magyar kormány mire vár?

2020.03.17

Gyurcsány: mindenkit tesztelni kell, aki kéri

Gyurcsány Ferenc szerint rendes védőfelszerelés kell az egészségügyben dolgozó hősöknek, az embereket pedig folytatólagosan tesztelni kell. Hozzátette: nem baj, ha ez sokba kerül, hiszen az életünkről van szó.

2020.03.17

MSZP: fel kell függeszteni az ingatlanokkal kapcsolatos végrehajtásokat

Fel kellene függeszteni az ingatlanokkal kapcsolatos végrehajtásokat a járvány idejére - erről Korózs Lajos (MSZP), az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke beszélt sajtótájékoztatóján.

2020.03.17

Jobbik: mindenkinek otthon kell maradnia!

A járvány terjedését lassítani, minden egészségügyi és gazdasági kockázatot mérsékelni akkor lehet, ha azért nemcsak a magyar kormány, hanem minden felelősen gondolkodó magyar állampolgár tesz - Stummer János szerint.

2020.03.17

WHO: tesztelni, tesztelni, tesztelni

Magyarországon nagyon kevés koronavírustesztet végeztek. Ez nagy baj. Nem mi mondjuk, hanem az Egészségügyi Világszervezet vezetője.

2020.03.17

Aljas adatlopási botrányban vesztett pert a Fidesz

Újabb fideszes adatkezelési botrányra derült fény. Most már a bírósági ítéletből is bebizonyosodott, hogy a Fidesz propaganda céljából jogellenesen kezelt személyes adatokat.

2020.03.17

Hadházy: Egy nálunk boldogabb országban Orbánnak azonnal le kellene mondania

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő felháborítónak tartja, hogy Orbán a legalapvetőbb összefüggésekkel nincs tisztában a koronavírus-tesztek kapcsán. Hadházy szakmailag cáfolta a miniszterelnök megszólalását. 

2020.03.16

Ceglédi Zoltán: A digitális oktatást lelkiismeretes tanárok próbálják most önerőből megoldani.

Ceglédi Zoltán politológus a nem létező digitális oktatás kapcsán találóan jellemezte a Fidesz inkompetens és korrupt rendszerét.

2020.03.16

Már biztos: A ferihegyi repteret is lezárják

Bebizonyosodott: a korábban bejelentett határzár a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret is érinti.

2020.03.16

MSZP: a munkavállalókat, a kkv-kat, a családokat segítő intézkedésre van szükség

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese a koronavírus-járvány miatt a munkavállalókat, a kis- és közepes vállalkozásokat, a nyugdíjasokat, a családokat segítő kormányzati intézkedéseket hiányolja.

2020.03.16

Határzár, boltbezárás, rendezvények tilalma jön!

Orbán Viktor miniszterelnök újabb intézkedéseket jelentett be a koronavírus elleni védekezésben: lezárják a határokat, az élelmiszerboltok és patikák kivételével a boltok csak 15 óráig lehetnek nyitva, a szórakozóhelyek egyáltalán nem nyitnak ki.

2020.03.16

Válasz nélkül hagyta Szél és Hadházy kérdéseit az Operatív Törzs

Nem volt hajlandó rendes választ adni az Operatív Törzs Szél Bernadett és Hadházy Ákos képviselőknek, pedig egy orvos kérdéseit tették fel a független országgyűlési képviselők.

2020.03.15

Megszólalt a neves professzor: ha nem végeznek több tesztet, nagy gáz lehet

Falus András, immonológus szakértő, Széchenyi-díjas tudós, a SOTE Genetikai Sejt- és Immunbiológiai Intézetének igazgatója szerint sokkal több tesztre lenne szükség.

2020.03.15

MSZP: a jelenlegi protokoll nem alkalmas a vírus terjedésének megállítására

Tömeges vizsgálatokra lenne szükség a fertőzések elkerülése érdekében, a jelenlegi protokoll nem alkalmas arra, hogy megállítsák Magyarországon a koronavírus terjedését - közölte Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

2020.03.15

Ujhelyi: a Fidesz járvány idején is pazarol

Mire költ a Fidesz járvány idején? Már hetek óta tudható, hogy Magyarországot sem kerüli el a koronavírus. A Fidesz mégsem állította le a számára presztízsértékű beruházásokat. Egészségvédelemre jóval kevesebb jut.

2020.03.15

Pintért tesztelték, de sokakat nem: az újságíró rákérdezett, Kovács elhordta mindennek

Rémisztő sajtótájékoztatón vagyunk túl, Kovács Zoltán kormányszóvivő újságírói kérdésre nem mondott el semmit azon kívül, hogy az újsággal van a baj.

2020.03.15

A Magyar Orvosi Kamara 50-60 ezer betegre számít pár héten belül

Radikális javaslatokkal állt elő a Magyar Orvosi Kamara. Mindössze egy héten belül 50-60 ezer fertőzött is lehet, ha minden úgy marad, ahogy most van.

2020.03.15

Magyar hálózatkutató tudós: egy éven belül az ország fele fertőzötté válhat

Barabási Albert László magyar fizikus, hálózatkutató, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja sokkoló elemzést tett közzé.

2020.03.15

Gyász: megvan a járvány első magyar áldozata

Halálos áldozata van a koronavírus-járványnak Magyarországon - jelentette be Szaniszló Sándor, a 18. kerület DK-s polgármestere. 

2020.03.15

Elfogták a Budapest lezárásával riogató férfit

A rendőrség elfogta azt a 30 éves férfit, akinek elsőként jelentette meg azt alaptalan híresztelést, hogy az operatív törzs a főváros lezárására készül - közölte a Belügyminisztérium.

2020.03.15

Az ellenzék közös videóban emlékezik meg a márciusi hősökről

Bár a közös megemlékezést le kellett mondani a koronavírus miatt, az ellenzék így is egységesen emlékezett meg a nemzeti ünnepről.

2020.03.15

Lehet, hogy koronavírus miatt halt meg egy 99 éves nő Budapesten

Korona fertőzéssel kezelik annak az idős nőnek a lányát, aki szerdán tüdőgyulladásban halt meg a Szent Imre Kórházban. Korábban sikeres életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A kórházban lánya is sokat látogatta.

2020.03.14

A kormány napról napra ismeri be, hogy rossz döntéseket hozott

Kunhalmi Ágnes az operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatóra reagálva közölte: pénteken Orbán Viktor miniszterelnök változtatta meg nagyon gyorsan véleményét az iskolabezárásokról, szombaton pedig azt ismerte el a kormány, hogy rossz döntés volt az óvodák bezárásának jogát elvonni az önkormányzatoktól.

2020.03.14

Szakértő: kamu lehet Orbán digitális oktatása

A legjobban működő hazugságok mindig igazságon alapulnak. Ezt a módszert használja a Fidesz is.

2020.03.14

Kunhalmi Ágnes: A miniszterelnök későn ismerte fel mi a helyes cselekedet

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök későn ismerte fel, mi a helyes cselekedet, mert csak péntek este jelentette be az iskolák bezárását.

2020.03.14

WHO: Európa a vírus epicentruma

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója péntek esti sajtótájékoztatójában beszélt a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről, és azt mondta, tagadhatatlan, hogy mostanra Kína helyett Európa lett a válság epicentruma.

2020.03.13

Orbán: hétfőtől bezárnak az iskolák

Hétfőtől bezárják az iskolákat a koronavírus miatt - ezt jelentette be péntek este Orbán Viktor. A tanárok fizetéséről nem beszélt, de más kérdések is nyitva maradtak.

2020.03.13

Orbán ellen fordult a Fidesz a tanárok fizetése miatt?

Hétpárti egyeztetés után Gulyás Gergely kijelentette: hétfőtől bezárhatják az iskolákat, a tanárok nem maradnak pénzük nélkül. Orbán alul maradt a pártjával szemben, a Fidesz ellene fordulhatott.

2020.03.13

Példátlan Orbán ötlete a tanárok bérének elvételéről

Európában sehol nem veszik el a tanárok fizetését, csak Orbán Viktor fejében fordul meg ilyen szívtelen bumburnyákság.

2020.03.13

Mázli: az iskoláknak több esze van, mint Orbánnak

A vámpírkormány tiltása ellenére elfogadják az iskolák a szülői igazolásokat. Szerencsére az oktatásban dolgozók okosabbak, mint a felcsúti miniszterelnök.

2020.03.13

Orbán a TB-t is elvenné a tanároktól?

Nemcsak a fizetését venné el a járvány miatt elrendelt oktatási szünet idejére a tanároknak Orbán, de tervéből az következik, hogy az egészségügyi ellátástól is megfosztaná a pedagógusokat. A PDSZ az Operatív Törzshöz fordul és jogi lépéseket tenne.

2020.03.13

Veszélyes baktériumot tartalmaz a Hírös ásványvíz

A 24.hu munkatársai egy akkreditált laborítórumban vizsgáltatták meg a Hírös ásványvízet. Kiderült, hogy egy veszélyes és nehezen kipusztítható baktérium van benne. Az ásványvízből kapott az Országos Vérellátó Szolgálat is, akik a véradóknak adják a palackokat.

2020.03.13

Joggal félnek a frontvonalba bedobott kórházi dolgozók

Valós védekezés helyett a Fidesz még most is a kampányolásra helyezi a hangsúlyt. Elképesztő bénázás egy koronafertőzött beteggel. Több orvos és ápoló is megfertőződhetett.

2020.03.13

A veszélyhelyzet idején nem mászkálunk: mégis ezt tette egy kormánytag

Minket az érdekel, hogy egy egészségügyi vezető milyen magatartással mutat példát nekünk!

2020.03.13

Orbán: a papoknak lesz pénz, a tanároknak nem lesz

Orbán Viktor a tanároknak nem adna fizetést a járvány miatt, de az Esztergom Budapesti Főegyházmegye azonnali hatállyal 1,95 milliárd forintot fog kap az államtól.

2020.03.13

Orbán fizetés nélküli szabadságra küldené a tanárokat

Orbán Viktor felcsúti miniszterelnök a közrádióban azt mondta: ha a koronavírus miatt bezárnak az iskolák, a tanároknak fizetés nélküli szabadságra kell menniük. Mindig is tudni lehetett, hogy ezeknek a pofátlanságának nincs határa, de ez már mégis sok.

2020.03.13

Minden, amit a koronavírussal kapcsolatban tudni kell

A világot elárasztották az új koronavírussal kapcsolatos híradások. Folyamatosan repkednek a fejünk felett az információk. Nem csoda, ha már nem tudjuk követni mindet. Összeszedtük a vírussal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat egyetlen cikkbe.

2020.03.13

Szégyen - Még a tömeggyilkos Erdogan is kulturáltabb Orbánnál

Még Moldován is a felcsúti miniszterelnökön szörnyülködnek. Orbán nem tartja be a legalapvetőbb ajánlásokat sem a koronavírussal kapcsolatban. Még kegyetlen diktátorok is kulturáltabban tudnak veselkedni a járvány idején.  

2020.03.13

A koronavírus-járvány tragikus aktualitást adhat a fideszes lélegeztetőgép-mutyinak

Hadházy Ákos korrupcióinfója szerint az állam dupla áron vásárolt lélegeztetőgépeket. Ennek eredménye, hogy a fele annyi koronavírusos beteg kaphat intenzív ellátást.

2020.03.12

A legalapvetőbb intézkedések azonnali megkezdésére szólítja fel a kormányt az MSZP

A kormány a koronavírus közepette is elégtelen sebességű és hatékonyságú intézkedéseket hoz az MSZP szerint. Ennek helyrehozása érdekében 4 csomagból álló javaslatot visz az Országgyűlés elé a párt. 

2020.03.12

A kormány járvány idején is csak az orvosi kamarát támadja

A Magyar Orvosi Kamara szakértelmét latba vetve javaslatokat tett az Operatív Törzsnek. Az EMMI nem tűri az építő kritikát sem és együttműködés helyett csak vádaskodik.

2020.03.12

A tanárok kimondták: az iskolákat be kell zárni!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint hathatós intézkedésre van szükség: be kell zárni az iskolákat!

2020.03.12

Családokkal kegyetlenkedik a kormány az igazságosságra hivatkozva

Zeljko Jovanovic roma jogvédő szerint Kovács Zoltán, a magyar kormány magas rangú tisztségviselője letette voksát a kegyetlenkedés mellett.

2020.03.12

Juszt szerint egy senki áll a magyar kormány élén

Orbán Viktornak vészhelyzetben itthon lenne a helye, nem olyan külföldi találkozókon, amik jelentősége eltörpül attól, ami itthon történik - véli Juszt László, a Magyar Televízió egykori legendás műsorvezetője.

2020.03.12

Komjáthi: járvány idején fizessenek teljes bért a multik!

Joggal várható el a Magyarországon működő multiktól, hogy a karanténba kényszerült dolgozóiknak teljes munkabért fizessenek a járvány ideje alatt - írja Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke.

2020.03.12

Tárgyalni sem volt hajlandó a 4%-os nyugdíjemelést a Fidesz

Bár nagyobb volt az infláció a vártnál, szerintük nem kell magasabb nyugdíj.

2020.03.12

Hálával tartozunk a koronavírus ellen küzdő ápolóknak, orvosoknak!

Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet üzent a koronavírussal fertőzötteket ápolóknak: Tartsatok ki, mert ti vagytok a legjobbak, a legerősebbek. Ti megcsináljátok.

2020.03.12

Hadházy: A koronavírust leküzdeni hivatott központ éveken keresztül a semmire szórta a milliárdokat

Hadházy Ákos mutatta be, milyen felelőtlenül szórta el a pénzünket egész eddig a Népegészségügyi Központ. Repkedtek a milliárdok, mintha soha nem lennének majd járványok. Ráadásul titkolóznak is.

2020.03.12

Ide fordulhatsz bántalmazott nőként: kigyűjtöttük a lehetőségeket

A Vámpírkormány lesöpörte a DK javaslatát a családon belüli erőszakról, amelyet az Igazságügyi Bizottság elé terjesztett a párt, így azt nem tárgyalhatja az Országgyűlés.

2020.03.11

Rendszeres kapcsolattartást ígért a frakciókkal a koronavírus-járvány ügyében a kormány

Rendszeres kapcsolattartást ígért a parlamenti frakciókkal a koronavírus-járvány ügyében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerda este a Parlamentben tartott megbeszélés után.

2020.03.11

A WHO világjárvánnyá nyilvánította a koronavírust

Világjárvánnyá nyilvánította a koronavírust az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán - írta meg az Index.

2020.03.11

Vészhelyzetet hirdetett ki a kormány a koronavírus miatt

Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány a koronavírus miatt. Megtiltják a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását is. Az egyetemi oktatást is felfüggesztik.

2020.03.11

Elfogadta a parlament a Lex Baranyit

Mostantól törvényesen rövidíthetik meg az önkormányzatokat. Köszönjük Kocsis Máténak!

2020.03.11

A Fidesz 5 legnagyobb hibája koronavírus-ügyben

A Fideszre és Orbánra leginkább az a jellemző, hogy saját érdekeit szem előtt tartva okoz kárt nekünk. A koronavírus-járvány során tett lépéseikből viszont inkább arra tudunk következtetni, hogy egyszerűen csak bénák.

2020.03.11

A Fidesz 5 elkepesztő kóklersége a koronavírus ügyében

A Fideszre és Orbánra leginkább az a jellemző, hogy saját érdekeit szem előtt tartva okoz kárt nekünk. A koronavírus-járvány során tett lépéseikből viszont inkább arra tudunk következtetni, hogy egyszerűen csak bénák.

2020.03.11

Kincses: a sebészi maszk nem alkalmas a védelemre

Az egészségügyi dolgozók megfelelő védelme nélkül nem lesz képes kezelni a járványt az állami betegellátás, és jelenleg nem állnak rendelkezésre a védelméhez szükséges eszközök - hangzott el a Magyar Orvosi Kamara tájékoztatóján. Azt tanácsolják: mindenki maradjon otthon!

2020.03.11

LMP: haladéktalanul rendezni kellene a közszféra béreit

Az LMP szerint súlyos következményei lehetnek annak, ha a kormány nem rendezi haladéktalanul a közszféra béreit.

2020.03.11

Partizán: magát teszi nevetségessé Orbán a koronavírus kapcsán

Orbánék csak negatív példával szolgálnak a koronavírus kapcsán. Ha fontos az egészséged, soha nem viselkedj úgy, mint a felcsúti miniszterelnök. A Partizán új videójában mutatja be, hogy Orbán Viktor és bandája mennyire felelőtlenek.

2020.03.10

Lélegeztetőgépek beszerzését javasolja a DK

Ezer új lélegeztetőgép beszerzését javasolja a koronavírus-fertőzés terjedése miatt a Demokratikus Koalíció.

2020.03.10

Jobbik: zárják be a bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, egyetemeket!

A bölcsődék, óvodák, a köz- és felsőoktatási intézmények azonnali bezárását követelte egy komoly koronavírus-járvány kialakulásának megakadályozása érdekében keddi budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik alelnöke.

2020.03.10

Komáromi: nem veszi komolyan a kormány, mekkora a baj

A DK szakpolitikusa szerint a kormány farizeus módjára bánik az egészségügyi dolgozókkal és sunyin kikozmetikázza a koronavírus fertőzöttségi statisztikáit. Valódi cselekvésre van szükség.

2020.03.10

Veszélyes hazahívni Olaszországból a magyarokat?

A római magyar követség azt kéri az Olaszországban levő magyaroktól, hogy minél hamarabb induljanak haza. A lapunknak nyilatkozó orvos szerint ezzel épp a járvány terjedését segítenék.

2020.03.09

Oláh Lajos: meg kell akadályozni a járványt!

DK tizennégy javaslatot fogalmazott meg a koronavírus okozta járvány kezelésére, ezeket Oláh Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője ismertette.

2020.03.09

Jovanovic: Orbán a romák elleni uszítással koncot dobott a szélsőjobbnak

Nagyon veszélyes, amit a felcsúti miniszterelnök művel. Orbán cigányellenes gyűlöletkeltése inspirálja a szélsőjobboldali terrorizmust - jelentette ki Zeljko Jovanovic, európai roma jogvédő. 

2020.03.09

Karácsony: nem a 2010 előtti világot kell visszahozni

Az ellenzéknek csak akkor lehet esélye a következő országgyűlési választáson, ha nem a 2010 előtti világot akarja visszahozni - jelentette ki karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke a Zöld fordulat című rendezvényen.

2020.03.09

Karácsony nőket segítő intézkedések sorát jelentette be nőnap alkalmából

Budapest főpolgármestere kiáll a nők jogaiért. A nőnap alkalmából szervezett tüntetésen példaértékű intézkedések sorát jelentette be. 

2020.03.07

Nem lesz március 15-i ünnepség a koronavírus miatt

Lemondja a kormány és a főváros is az idei évben a március 15-ei múzeumkerti nagyünnepséget. Ez az egyetlen felelős lépés, amit tehettek.

2020.03.06

Milliókkal tömi ki a kormány a fideszes Kárász Róbert alapítványát

Orbán vámpírkormánya még a gyermekvédelmi pénzeket sem hajlandó tisztességesen elkölteni. A Kárász Róbert díszfideszes műsorvezetőhöz köthető alapítványt jól kitömik közpénzzel. Ellenben a valóban hasznos munkát végző alapítványok szinte semmit sem kapnak.

2020.03.06

Teljesen káosz, amit Orbánék művelnek a koronavírus ügyében

Szabó Szabolcs rámutatott: elképesztően felelőtlenül és felkészületlenül kezeli Kásler Miklós és bandája a koronavírus ügyét. 

2020.03.06

Kovács Zoltán reméli: a koronavírus nem fog bekavarni a nemzeti konzultációnak

Orbán Viktor angol hangja igazi csicska módjára a járvány idején is csak a propagandára gondol. Meg persze Sorosra.

2020.03.06

A Fidesz elvesztette a gyeplőt: a koronavírus vezet

Vártuk, hogy végre álljon ki a kormány, és adjon választ a megannyi kérdésre a koronavírussal kapcsolatban, de helyette csak megbizonyosodtunk róla: fogalmuk nincs, miként kezeljenek egy veszélyes helyzetet.

2020.03.06

Orbán uszító ámokfutása generációkat tesz tönkre

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs nem csak a levegőbe beszél. Személyesen látogattak el Gyöngyöspatára. Orbán undorító uszításának a maradványait találták.

2020.03.05

Igazságot! Gyurcsány Orbántól kérdez a koronavírusról

Gyurcsány Ferenc videoüzenetben tette fel a legfontosabb kérdéseket a koronavírusról. 

2020.03.05

Orbán rokonának üzlettársa 779 millióért épített 2,5 kilométer kerékpárutat Pakson

Sebestyén Roland több egyszerű fideszes oligarchánál. Közvetlenül Orbán Viktor felcsúti miniszterelnök családjához köthető.

2020.03.05

Nyomozás indul Nyitrai Zsolt ellen

Mégis foglalkozik a hatóság az egri Kubatov-listák ügyével.

2020.03.05

Jovanovic: meg kell állítani Orbán romaellenes gyűlöletkeltését

A Fidesz folyamatosan terrorizálja a roma lakosságot. Korábban csak akkor kaphattak közmunkát, ha a Fideszre szavaztak. Fenyegették őket, most uszításba kezdtek ellenük. Nagyon veszélyes, amit Orbán művel - hívja fel a figyelmet az egyik legsikeresebb roma jogvédő, Zeljko Jovanovic.

2020.03.04

Már Magyarországon is van két koronavírusos beteg

Találtak két koronavírussal fertőzött beteget hazánkban. Mindketten tünetmentesek, a Szent László Kórházban vannak elkülönítve. 

2020.03.04

Orbán fullba tolja a kretént - Videó

Ujhelyi István megmutatta Orbánnak, milyen az, amikor valakinek vele ellentétben van humorérzéke. Csúnyán beégett a felcsúti miniszterelnök. 

2020.03.04

Fideszes nevelés: a 22 éves helyettes államtitkár máris kerüli a független újságírókat

Rácz Zsófiát nagyon nehezen érheti utol független újságíró. Ha pedig ezt szóvá teszi, a fiatal politikus meglepő támadásba lendül. Elég komoly, ahogy egymást cáfolgatja a helyettes államtitkár és a hírportál. Hogy ki kamuzik, nem nehéz eldönteni.

2020.03.04

Újabb bizonyíték: Orbán elveszi a pénzt az oktatástól és az egészségügytől is

Egyre kevesebbet költ Orbán és bandája arra, amire a leginkább kéne. Kiszippantották a pénzt az egészségügyből és az oktatásból. 

2020.03.04

Orbánék tanfelügyelője szerint az iskola nem a gyerekekért van

A szélsőjobbos irodalomtörténész, Takaró Mihály kormánylapban próbálta megmagyarázni a bizonyítványt a fideszes NAT-ról. Nem sikerült neki.

2020.03.03

MSZP: már a szakképzésben tanítsák a munkavállalói jogokat!

Az MSZP határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amelyben kezdeményezi, hogy a szakképző intézményekben kötelezően tanítsák a munkavállalói jogokat - közölte Komjáthy Imre, az MSZP alelnöke.

2020.03.03

LMP: nem dőlt el, hány listával indul az ellenzék 2022-ben

Abban egyetértés van az ellenzéki pártok között, hogy a 2022-es országgyűlési választáson minden egyéni választókerületben egyetlen ellenzéki jelöltet kell állítani a kormánypártival szemben, az azonban a készülő kormányprogramok összehangolhatóságától függ, hogy közös listán indulnak-e az ellenzéki pártok - mondta keddi sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke.

2020.03.03

DK: a kiperelt szerződések töredékét adta ki a felcsúti fociakadémia

A kiperelt számlák és szerződések töredékét adta ki a felcsúti fociakadémia, a Demokratikus Koalíció minden adatot nyilvánosságra fog hozni - közölte a DK.

2020.03.03

Orbán már a spájzban van: elképesztő sztorit mesélt az ex-edző

Orbán Viktor nemcsak Magyarország Géniusza, hanem a focicsapatok megmentője is egyben. 

2020.03.03

Orbán volt iskolája is tiltakozik a fideszes NAT ellen

Minden bizonnyal szégyellik Székesfehérváron, hogy oda járt gimnáziumba a felcsúti miniszterelnök.

2020.03.03

A szegedi képviselő Orbánnak szegezte a kérdéseit a parlamentben

Orbán Viktort kérdezte Szeviép- és Quaestor-ügyben Szabó Sándor szegedi képviselő a parlamentben.

2020.03.02

Lakásról álmodsz? Ha nem vagy fideszes, nem lesz rá pénzed!

Iszonyú ütemben nőttek a lakásárak az elmúlt években. A kérdés adja magát: mégis ki tudja ezt megfizetni?

2020.03.02

Óriási összeget vihet haza Orbán Viktor papagája és cimborája

Rekordösszegre emelkedett a képviselők fizetése. Miközben a kórházakban a fennmaradásért küzdenek, addig Orbán Viktor papagája, Gulyás Gergely, a 3-as számú választókörzet országgyűlési képviselője, és a miniszterelnök cimborája, Varga Mihály pénzügyminiszter, a II. kerület országgyűlési képviselője hatalmas összegeket zsebel be. Annyival több pénzt visznek haza, amennyi sokaknak a havi teljes fizetését sem éri el. 

2020.03.01

Gyurcsány: ha az ellenzék összefog, győzni fog!

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: közös akaratból közös lista, közös listából közös győzelem, közös győzelemből pedig közös Magyarország lesz.

2020.03.01

Még 3 milliárddal tömi ki a Fidesz Schmitt Máriát

Újabb 2,9 milliárd forintot kap közpénzből a kőfideszes Schmitt Mária által vezetett alapítvány, de jut egy kis apró Bayer Zsoltéknak is.

2020.02.29

Az Orbán féle gyűlöletkeltésnek nincs helye az európai életmódban!

Európa egyik legelismertebb hírportáljában is kiállnak Orbán undorító cigányellenes gyűlöletkeltése és a bíróságok függetlenségnek felszámolása ellen. 

2020.02.29

Derdák András: Ezek a fiúk már ’93-ban is így gondolkodtak.

Derdák András beszélt arról az időszakról, amikor még valóban fiatalok és demokraták alkották a Fidesz tagságát. Bár akkor is voltak már kivételek, és láthatólag kitúrták a többieket.

2020.02.28

Nem lennénk most Habony Árpád: a macedón hatóságok nyomoznak utána

Észak-Macedóniában gyanússá váltak a magyar kormánypárti média befektetései: az ország Pénzügyi Rendőrsége közel egymilliárd forintnyi gyanús pénzmozgásra talált magyar hátterű médiacégeknél.

2020.02.28

Már az egyházi iskolák is felszólalnak az Orbán-féle NAT ellen

Már közel ezer egyházi iskolában tanító pedagógus szólalt fel az új, mégis középkori és butító fideszes Nemzeti alaptanterv ellen. 

2020.02.28

Orbánék a forintot sem tudták megvédeni a koronavírussal szemben

Akkor mégis a magyar embereket hogyan tudnák? Már megint történelmi mélyponton a magyar fizetőeszköz árfolyama. 

2020.02.27

Az MSZP elmondta, milyen lesz a 4. köztársaság: összefogást akarnak

100 településen jártak az MSZP vezetői, több ezer aktivistával konzultáltak, március 14-én elfogadták a stratégiájukat, Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatón mutatták be azt.

2020.02.27

A kormány szerint nincs koronavírusos megbetegedés Magyarországon

Továbbra sincs koronavírusos megbetegedés Magyarországon, nincs olyan minta, amely azt igazolná, hogy bárki megfertőződött volna - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2020.02.27

Folytatódik az ellenállás - Ez a NAT se nem nemzeti, se nem tanterv

Nem szűnik a szakmai ellenállás Orbán elnyomó, középkori Nemzeti alaptantervével szemben. Ezúttal az Oktatási Hálózat szólalt fel annak  bevezetése ellen.

2020.02.27

Kifejezetten veszélyes kézfertőtlenítőt osztott szét a kormány

Orbán Viktor és bandája hibát hibára halmoz az új koronavírus kezelése kapcsán. Már arra sem képesek, hogy olyan kézfertőtlenítőt osszanak szét, ami használható.

2020.02.27

Önkéntesen vonult karanténba egy kecskeméti diák

Háziorvosa tanácsára vonult karanténba egy kecskeméti fiatal, mert találkozott egy olasz rokonával, és felmerült a koronavírus gyanúja.

2020.02.27

Orbánék még mindig nem függesztették fel a légi közlekedést Kína és hazánk között

Hihetetlen felelőtlenség, de a koronavírus terjedése ellenére még mindig jár repülőgép Magyarország és Kína között. Mégis miért nem függesztette még fel a kormány a közvetlen polgári légi közlekedést?

2020.02.27

A cigányok ellen uszít, a gazdag üzletembereket milliárdokkal tömi a Fidesz

Ilyen egy aljas vámpírkormány: Miközben Orbán a dúsgazdag üzletembereknek milliárdos  ad, addig a cigányok jogos kártérítését megtagadja.

2020.02.27

Tömeges tiltakozáshullám a fideszes NAT ellen

Számtalan iskola, szervezet, közszereplő és civil tiltakozik a Fidesz világképét erőltető új Nemzeti alaptanterv ellen. Összegyűjtöttük, miért kellene visszavonni ezt a diktatórikus dokumentumot.

2020.02.26

Az orvos szerint: ha betör a járvány, nem lesz szájmaszk

A háziorvos szerint csak a részecskeszűrős maszk ér valamit a védekezésben, a mentőorvos szerint viszont úgysem lehet majd hozzájutni, fel kell készülni a kijárási tilalomra.

2020.02.26

Orbán minden diákot megszívat az új NAT-tal

Keményen nekiment Orbán új Nemzeti alaptantervének a Pedagógusok Szakszervezete is. Rég volt akkora egyetértés szakmai szervezetek között, mint a NAT-tal szembeni kiállás ügyében. 

2020.02.26

Sztrájk készül: a PDSZ is elutasítja az új NAT-ot!

A pedagógus szakma egyöntetűen utasítja el Orbánék középkori, népbutító új Nemzeti alaptantervét. Ezt bizonyítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének kiállása is.  

2020.02.26

Megbukott a Fidesz a koronavírus elleni védekezésben: átengedték a veszélyes csoportot

Elmondhatjuk, hogy a Vámpírkormány elvérzett a koronavírus elleni védekezésben. Egy olyan veszélyes csoportot engedtek karantén nélkül Magyarországra, amelyiket egy katasztrófafilmeket gyakran néző laikus is elkülönített volna.

2020.02.26

Újabb tüntetés lesz pénteken a NAT ellen

A Független Diákparlament élőképes tiltakozást szervez a modern oktatást teljesen ellehetetlenítő új Nemzeti alaptanterv ellen pénteken 16.00 órára a Hősök terén.