1+5 millió maszkot kér a kormánytól a főpolgármester

1+5 millió maszkot kér a kormánytól a főpolgármester

Karácsony Gergely legalább hatmillió védőmaszkot kér Orbán Viktortól, hogy Budapesten kezelhető legyen a járványhelyzet.

Legalább 1 millió FFP2-es és 5 millió sebészeti szájmaszkra lenne szüksége a Fővárosi Önkormányzatnak a hatékony védekezéshez a koronavírus-járvány ellen - közölte Karácsony Gergely péntek délután. Előbbieket az egészségügyben dolgozók, utóbbiakat a budapesti lakosok között osztaná szét a baloldali főpolgármester.

Mivel járványügyi veszélyhelyzet van érvényben, a budapesti önkormányzatoknak a kormány segítségét kell kérnie a beszerzéshez. A kerületek és a főváros vezetése rendelkezik a szükséges anyagi forrásokkal, azonban a védőfelszerelésekből általános hiány van.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes bejelentette: a koronavirus.budapest.hu címen tájékoztató weboldalt indítanak a járványügyi veszélyhelyzettel kapcsolatosan.

Orbán Viktor egyébként péntek reggel a közrádióban tartott heti prédikációjában azt állította, hogy Magyarországnak rendelkezésére állnak a megfelelő védőfelszerelések.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 gaztett, amit a kétharmad nélkül nem tehetett volna meg a Fidesz

Az elmúlt 10 évben rengeteg merényletet követett el a kétharmados Fidesz a magyar nép ellen. Mutatjuk az öt legpofátlanabb húzásukat!

  • 2020.09.21

10 év 10 legnagyobb fideszes botránya

Luxusra kell a lóvé: az álkereszténykedő csicska-párt képviselői szügyig gázolnak a korrupcióban, a kokóban és a közpénzben. Húzzák a csíkot, csak sajna nem elfelé.

  • 2020.09.21

Minden ellenzéki politikus Bíró László mögött! Nézzük, mit mondtak róla

Kunhalmi Ágnes, Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András - mind kiállnak Bíró mellett.