1+5 millió maszkot kér a kormánytól a főpolgármester

1+5 millió maszkot kér a kormánytól a főpolgármester

Karácsony Gergely legalább hatmillió védőmaszkot kér Orbán Viktortól, hogy Budapesten kezelhető legyen a járványhelyzet.

Legalább 1 millió FFP2-es és 5 millió sebészeti szájmaszkra lenne szüksége a Fővárosi Önkormányzatnak a hatékony védekezéshez a koronavírus-járvány ellen - közölte Karácsony Gergely péntek délután. Előbbieket az egészségügyben dolgozók, utóbbiakat a budapesti lakosok között osztaná szét a baloldali főpolgármester.

Mivel járványügyi veszélyhelyzet van érvényben, a budapesti önkormányzatoknak a kormány segítségét kell kérnie a beszerzéshez. A kerületek és a főváros vezetése rendelkezik a szükséges anyagi forrásokkal, azonban a védőfelszerelésekből általános hiány van.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes bejelentette: a koronavirus.budapest.hu címen tájékoztató weboldalt indítanak a járványügyi veszélyhelyzettel kapcsolatosan.

Orbán Viktor egyébként péntek reggel a közrádióban tartott heti prédikációjában azt állította, hogy Magyarországnak rendelkezésére állnak a megfelelő védőfelszerelések.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.