22 milliárd forintért újítja fel Mészáros Lőrinc a gyerektáborokat

22 milliárd forintért újítja fel Mészáros Lőrinc a gyerektáborokat

Pénztáros Lőrinc cége újabb 22 milliárd forint közpénzzel lesz gazdagabb, egy másik NER-lovaggal közösen újítják fel az Erzsébet-táborokat. 

A 24.hu ír arról, hogy korábban a zánkai táborfejlesztésére kiírt nagyobb, nettó 16,7 milliárd forintos közbeszerzést a Mészáros tulajdonába tartozó, Fejér B.Á.L. Zrt., illetve a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt.-vel alkotott konzorciuma nyerte el. Most kiderült, hogy egy másik gyerektábort is ők újítanak majd fel, 4,88 milliárd forintért. A két tábor összesen közel 22 milliárd forintot jelent a felcsúti miniszter barátjának, és Szabadics Zoltánnak.

Mutyizás a gyerektáborokkal

A kormány 2016-ban egyszerűen elajándékozta az addig állami tulajdonban lévő zánkai és fonyódligeti üdülőkomplexumot.

A zánkai tábor Közép-Európa legnagyobb üdülő- és sportközpontja, 210 hektáros parkosított környezettel, hosszú, egybefüggő balatoni partszakasszal, rendezett stranddal. Az új tulajdonos új a Szeged–Csanádi Egyházmegyéhez közeli Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány lett.

Zűrök Zánkán

A Magyar Narancs akkor arról írt, hogy az alapítvány a nagylelkű (16 milliárdos) adomány mellé kapott egy olyan lehetőséget, hogy bármit megtehetnek a területtel. Akár el is adhatják.

A kormány 2017-ben döntött arról, hogy az akkor már NEM állami tulajdonban lévő táborokat felújítja, összesen 26 milliárdnyi adóforintból. Ebből került közel 22 milliárd Pénztárosékhoz.
Az alaíptvány azt kapta feladatul a kormánytól, hogy üzemeltessék KÖZPÉNZBŐL a NEM állami tulajdonban lévő táborokat. A táboroztatásra szánt összegre az alapítvány írhatott ki közbeszerzést, amit egyetlen pályázóként saját cége, az Erzsébet Táborok Kft. nyert el. A cég ügyvezetője az alapítvány főtitkára, Hornyák Tibor volt, aki balatoni luxusnyaralójából járt be dolggozni - írja a 24.hu.

Fonyódligeten rászoruló gyerek nincs, de biztonsági őr igen

A Magyar Hang írt 2019-ben arról, hogy a fonyódligeti tábornak a kormány és az Európai Unió 13,5 milliárd forintot adott a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak, hogy esélyteremtő programokat szervezzenek rászorulóknak.

Az ingyenesen megszerzett táborban tavaly egyetlen gyerek sem táborozott. Ennekellenére biztonsági őrökre nagy szükség van, természetesen egy másik NER-lovag, Bessenyei István cége, a Valton gondoskodik az üres táborok őrzéséről.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.