300 milliárdból indulhat el a Fidesz új csicskaképzője, az MCC

300 milliárdból indulhat el a Fidesz új csicskaképzője, az MCC

Több mint harminc, határon inneni és túli, magyarlakta városban lesz jelen tehetséggondozó programjaival a Mathias Corvinus Collegium - írta meg az Index.

Mind a 19 megyeszékhelyen és további 16 magyarlakta városban jelen lesz a Kárpát-medencében a Mathias Corvinus Collegium (MCC), ami mintegy tízezer fiatal tehetséggondozására készül a jövőben - tudósított az újfideszes lap.

A program főnöke Orbán Balázs miniszterelnökségi államtitkár lesz.

Az MTI tudósítása szerint az 1996 óta működő Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medencében közel tízezer általános- és középiskolás, valamint egyetemista képzését támogatja. Fenntartója a Tihanyi Alapítvány, amit a magyar állam idén nyáron alaposan feltőkésített:

csaknem 300 milliárd forint értékben kapott MOL és Richter törzsrészvényeket.

Az MCC szellemi atyja egyébként a Fidesz egyik fontos háttérembere, Tombor András - írta az Index.

Az Országgyűlés még áprilisban döntött arról, hogy az állam tulajdonában lévő MOL- és Richter Gedeon-részvények 10-10 százalékát átadja az MCC kezelésébe, ezzel jelentősen feltőkésítve Orbánék tehetséggondozóját.

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?

  • 2020.10.24

Orbán minden bűnét az orvosokra kenné

Hibát hibára halmoznak, amit most Orbán kétségbeesetten próbál lerázni magáról. Mindhiába, a magyarok tisztán látják, mit művel Orbán és kormánya.