5 dolog, amit ne csinálj 70 év felett

5 dolog, amit ne csinálj 70 év felett

Annyi szép és jó dolgot csinálhat az ember nyugdíjba vonulását követően. Mi most mégis inkább azt az 5 dolgot szedtük össze, amit jobb, ha már nem tesz senki, miután elmúlt 70 éves. 

1. Ne akard elrontani mások jókedvét

Mindig emlékezz: Te is voltál fiatal, te is szerettél szórakozni egy kemény munkanap után. Szóval ne akarj bezáratni szórakozóhelyeket, és ne tiltakozz fesztiválok ellen!

2. Ne üvöltözz feleslegesen

Semmi szükség üvöltözésre. Hetven év felett inkább kíméld már a hangszalagodat. Ajánlott például kerülni a megafonba való üvöltést, vannak ugyanis sokkal kulturáltabb módjai a kommunikációnak. 

3. Ne akard Budapestet vezetni

Egy fővárosnak folyamatosan haladnia kell a korral. Mindig újabb és újabb életszínvonal javító, környezetvédő intézkedésekkel kell foglalkozni. Ráadásul sok-sok stresszel jár a helyiek érdekeinek képviselete. 70 év felett már ne akarj ezzel foglalkozni, inkább pihend ki a dolgos évek fáradalmait.

4. Ne légy csicska

Ha már elmúlt az ember 70 éves, megengedheti magának, hogy ne legyen főnöke. Ennyi idősen már legyen önálló akaratod, ne csak egy főnök parancsait kövesd!

5. Ne légy gyáva

Hetven év felett már csak van annyi élettapasztalatod, hogy tudod: muszáj néha konfliktust vállalni. Nem menekülhetsz el még nyugdíjasként sem a viták elől. Ki tudja, legközelebb talán a gázszerelővel, a gyógyszerésszel, a buszsofőrrel, vagy épp a karácsonykor együtt ünneplő családtagokkal kell majd vitába bocsátkoznod. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.16

Sok iskolába kéretlenül küld iskolaőröket a kormány

Az Embertelenség Minisztériuma tegnap hozta nyilvánosságra a listát, hogy mely iskolákban lesznek gumibottal, gázsprayvel és bilinccsel felszerelt úgynevezett iskolaőrök. Jópár iskolaigazgató meglepődött, mikor meglátta iskolája nevét.

  • 2020.07.16

DK: A tüzijáték árát költse a bajba jutott magyarokra!

A Demokratikus Koalíció felszólította Orbánékat: csoportosítsák át az augusztus 20-i tűzijáték költségvetését a válságkezelésre, a rászorulókra.

  • 2020.07.16

Újabb hiányszakma: Gyógyszerészből sincs elég

Folyamatos létszámhiánnyal küzdenek a rendelők, de bajban vannak a gyógyszertárak is. Bezzeg a parlamentben ülő képviselők egyre csak többe és többe kerülnek a magyar embereknek.