5 éve, hogy Orbánt saját strómanja nevezte g*cinek

5 éve, hogy Orbánt saját strómanja nevezte g*cinek

G-nap néven vált ismerté az az ominózus pillanat, amikor Orbán korábbi strómanja, Simicska Lajos g*cinek nevezte a miniszterelnököt, ezzel a nyilvánosság előtt is elindítva kettejük nagy háborúját.

Vajon lesz Mészárosnak valaha Simicskáéhoz hasonlóan eredeti gondolata?

Nem is olyan rég Mészáros Lőrincz és Tiborcz István gazdagodása még nem volt olyan fontos Orbánnak, mivel volt egy főoligarchája Simicska Lajos személyében. A 444.hu most arra emlékeztet, immár öt éve, hogy Simicskát annyira felidegesítette Orbán, hogy nyilvánosan "gecinek" nevezte. Ezzel az egész országot megdöbbentette.

Simicska: "Orbán egy geci!"

- Ezekkel a szavakkal írta be magát Simicska a politikatörténelembe 2015. február 6-án. Pedig előtte Orbán legfőbb strómanja volt. Nem sokkal később kiderült, hogy a háttérben már egy éve háborúzgat egymással a gigastróman és a felcsúti miniszterelnök. 

Küzdelmük 2018 elejéig meghatározta a magyar politikai életet és közbeszédet. Orbán például felépített gyorsan egy gigászi gazdasági- és médiabirodalmat, amelyben már sokkal kisebb az esély arra, hogy valaki fellázadjon ellene. De ezt követően indult be még a korábbinál is pofátlanabbul Mészáros gazdagodása is. 

Ez persze nem meglepő, hisz Orbán is tudja, Mészárosnak nem nagyon lehet önálló gondolata. 

A 444 cikkéből az is kiderült, hogy a háború Simicska kapitulációjával végződött. A választási kampány hajrájában már csak kiszállásának áráról, azaz összes cége eladásáról alkudozott Orbánnal. A 444 írásában részletesen elolvasható, hogyan zajlott le a háború.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest. 

  • 2020.05.29

Szabó Szabolcs: Nagyon unalmas már, amit Orbánék művelnek

Keményen nekiment Orbán újabb pénzszóró konzultációjának Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő. Azt is megmondta, mit kéne valójában megkérdeznie Orbánnak a magyar emberektől.