5 konkrét javaslat Gyurcsány Ferenctől a válságkezelésre

5 konkrét javaslat Gyurcsány Ferenctől a válságkezelésre

Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán közzétett videóban olyan intézkedéseket javasolt, amelyeket Európában korábban már bevezettek.

"Túl vagyunk az első sokkon, nem tudjuk, hogy a válság kútjának mélye hol van, de azt érzékeljük, hogy bajba kerültünk" - kezdi mondandóját Gyurcsány, majd hozzáteszi: nem egészségügyi témakörben tesz ajánlásokat.

1, Közterhek fizetésének elengedése

Több országban működik már az a rendszer, hogy ha valaki a veszélyeztetett ágazatokban nem bocsájtja el a beosztottait, elengedik neki a közterhek megfizetését. A DK elnöke szerint ezt érdemes megfontolni nálunk is.

2, Adók elengedése

Nagyon sok helyen azt mondja az állam, hogy az adókat, amelyeket minden hónapban fizetünk, a válsághelyzet idején nem kell befizetni. Később aztán kiderül, hogy ezeket a befizetéseket halasztottan kell-e pótolni, vagy teljesen elengedik nekünk.

3, A cégekkel szembeni felszámolási- és csődeljárások elhalasztása

Ebben az átmeneti krízisidőszakban a cégek felszámolását halasszuk el. Inkább ne menjen tönkre a vállalat, mert ha mégis, az nagyon sokaknak problémát fog okozni.

4-5, Moratóriumok rezsitartozásokra, hitelek törlesztésére

Gyurcsány Ferenc szerint nem viselkedhetünk behajtóként úgy, hogy tudjuk: a másik oldalon nincsenek jövedelmek.

A DK elnöke hozzátette: ha a kormány ezeket elkezdi bevezetni, az emberek látni fogják a tenni akarást, a segítő szándékot.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.