50 ember vehet részt a XII. kerületben a koronavírus kutatásban

50 ember vehet részt a XII. kerületben a koronavírus kutatásban

Az önkormányzat honlapja szerint a 12. kerületbe 50 helyi lakos vehet részt az ingyenes, önkéntes koronavírus kutatásban. A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton.

Ahogy arról mi is beszámoltunk hazánk négy, orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indított a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között.

A kutatás célja, hogy az egész országra érvényes módon, pontosan feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt.

A mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben

A személyek kiválasztása reprezentatív, véletlen mintavételen alapul, mely lehetőséget ad arra, hogy korcsoportos és regionális bontásban is felmérjék hazánk népességének fertőzöttségét. A felvételben résztvevők a szűrővizsgálatot megelőzően egy kérdőívet is kitöltenek, így a kutatók fontos információkhoz juthatnak többek között a kockázati tényezőkről.

A kutatás szervezői arra kérik a kerületben élő kijelölt személyeket, hogy valamennyien vegyenek részt a szűrésen, segítve ezzel a kutatást és a járvány elleni küzdelmet.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.10

Káosz az ellátásban: nyugdíjas orvosok nélkül össze fog omlani a rendszer

A Fidesz egy évtizede spórol az egészségügyön. Meg is lett az eredménye: éveken belül háziorvos ellátás nélkül maradhatunk.

  • 2020.07.10

Dobrev Klára: Orbán ne zsarolja az EU-t!

A DK parlamenti képviselői nemmel fognak szavazni a témában benyújtott határozati javaslatra. A DK alelnöke egyúttal arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy ne zsarolja az Európai Uniót.

  • 2020.07.10

Koronavírus-gócpont alakult ki Tállai András birodalmában

A Fidesz-csicska által vezérelt városban igyekeznek elsunnyogni a balhét.