Kamugép: 9 millió helyett 0,9 millió maszkot varrtak a börtönben

Kamugép: 9 millió helyett 0,9 millió maszkot varrtak a börtönben

Hadházy Ákos parlamenti képviselő kérdésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága elismerte, hogy 9 millió maszk helyett április óta összesen csak 890 ezret sikerült legyártani a kínai maszkgyártó csodagépsoron a sátoraljaújhelyi fegyházban.

"Ezredes úr, mit mondtak, mennyit gyárt ez?" - kérdezte Orbán Viktor a sátoraljaújhelyi börtön parancsnokát a nemrég beszerzett kínai maszkvarrógépről. "Jelentem, 2,8 milliót egy hónapban" - vágta rá a parancsnok.

Úgy tűnik, kamu volt ez is.

Ehhez képest Hadházy Ákos parlamenti képviselő kérdésére válaszolva a börtönöket irányító BVOP azt közölte: a július 17-i adatok szerint 2020. május 25. óta 869340 maszkot gyártottak le.

Szerintük a 2,8 millió darabos kapacitás nem a kínai csodagépre vonatkozik, hanem a börtönök teljes teljesítőképességére. Ha ez így van, akkor is elég jó kérdés, hogy miért nem gyártottak 2 hónap alatt 5,6 millió maszkot, miért csak szűk 900 ezret.

Hadházy szerint 3 kínos magyarázat lehet a blamázsra:

  • a miniszterelnök képébe hazudott a börtönparancsnok (nem valószínű),
  • Orbán tudta, hogy a gép semmire sem jó, de szükség volt egy jól megtervezett propagandahírre és/vagy
  • a kínaiak átverték a nekik gazsuláló felcsúti miniszterelnököt.
Mindhárom lehetőség nagyon kínos, legalább annyira, mint a börtön látogatásról szóló videó - írja a független képviselő.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.