A Fidesz tudatosan titkolja el a munkanélküliek számát

A Fidesz tudatosan titkolja el a munkanélküliek számát

Ez a statisztikai és az információs szabadságról szóló törvény súlyos megsértése – a KSH volt elnök szerint.

Orbán Viktor a parlamentben jelentette ki, hogy nem lesz olyan ember Magyarországon, aki ne kapna állásajánlatot munkáltatótól vagy az államtól. A bejelentés vagy közszolgálati munkahelyre való kivezénylést jelent, vagy pedig a közmunkaprogram újbóli felpörgetést.

Mesterséges köd a számok körül.

Közben fogalmunk sincs, mennyi munkanélküli is van az országban. Ahogy a KSH, úgy az egyéb állami szervek is ködösítenek a témában. A statisztikákban csak azok kerülnek bele, akik az utóbbi három évben legalább 365 napot dolgoztak. És azokról sem tudunk pontosa adatot, akik külföldön, vagy feketén dolgoztak és munkanélkülivé váltak. Az ő számuk a 200 ezret is elérheti.

Törvénysértő a fideszes titkolózás.

A Központi Statisztikai Hivatal egyik korábbi elnöke a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy:

„A kormány tudatosan titkol el adatokat a nyilvánosság elől, ami a statisztikai és az információs szabadságról szóló törvény súlyos megsértése.”

Miközben eltitkolják a munkanélküliek valódi számát, egy részükről le is mondanak. Hiszen aki a jelenlegi szigorú szabályok szerint nem kap munkanélküli juttatást, annak a miniszterelnök szavai szerint, nem is teremtenek új munkahelyet három hónap után.

Nem érdekli a Fideszt, hogy miből élnek meg a munka nélkül maradt emberek. Csak a látszat foglalkoztatja őket, miközben családi tragédiák százezrei teljesednek ki!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.