A járvány miatt, mi?! Kinyírja a neki nem tetsző iskolákat a Fidesz

A járvány miatt, mi?! Kinyírja a neki nem tetsző iskolákat a Fidesz

Iványi Gábor egyházának iskolái után L. Ritók Nóra Igazgyöngy Alapítványától is elvették az eddigi támogatás felét.

Két napja érkezett a hír, hogy az új tanévtől csökkenti, majd teljesen megvonja a kormány a kiegészítő támogatást Iványi Gábor egyházának, a Magyar Evangéliumi Testvérközösségnek (MET) iskoláitól. A MET több óvodát, általános iskolát és középiskolát is fenntart Budapesten és az ország hátrányos helyzetű térségeiben, például a Szabolcs megyei Tiszaszentmártonban vagy Beregdarócon. 

Ma pedig L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője közölte, hogy velük ugyanez történt. Az alapítvány által fenntartott alapfokú művészetoktatási iskola a berettyóújfalui kistérség 6 településén végez művészeti nevelő munkát, ahova 23 faluból mintegy 670 gyerek érkezik. 70%-uk mélyszegénységben él. Az alapítvány munkatársai ezen kívül nagy figyelmet fordítanak a gyerekek családjainak szociális támogatására, a falvak életkörülményeinek javítására is.

Mind a két intézményvezetőnek felajánlották, hogyha nem tudják fenntartani az iskolát, ott a lehetőség az államnak való átadásra. Ilyen módszerekkel zsarol Don Orbán maffiája.

Mind a két esetben a járványhelyzetre hivatkoznak, mint indokra. Kell a pénz a védekezési alapba. Bicskanyitogatóan pofátlan ez az érvelés, miközben két kézzel szórják a milliárdokat a haveroknak.

Most kapott Lázár Teniszszövetsége 2,5 milliárd Ft-ot, mert az előző, szintén fideszes képviselő elnök becsődöltette, és akkor a mélyszegénységben élő gyerekektől elvett pár millió Ft menti meg az országot?

Pont ugyanezt játszották el tavasszal az ellenzéki pártokkal és az önkormányzatokkal is. De most, ha lehet, még hatalmasabb a vámpírkormány aljas cinizmusa, hisz itt gyerekek jövőjét teszik ezzel tönkre.

Az igazi indok az, hogy ezek az oktatási intézmények nem hajlandóak behódolni a NER-nek. 

Nem engedelmes rabszolgákat, hanem szabad és nyitott embereket nevelnek a gyerekekből. Esélyt adnak nekik a felemelkedésre. És ezt Orbánék nem tűrhetik.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.

  • 2020.10.01

DK: Orbánék 2022-es bukása utána vissza kell állítani az önkormányzatok jogait

Tegnap volt a magyar önkormányzatiság fennállásának 30 éves jubileuma. Sajnos nincs mit ünnepelni.

  • 2020.10.01

Mind meghalunk, de miért ilyen hamar? Rövid életre számíthatnak a magyarok

Egy spanyol nyugdíjas 7 évvel tovább élhet, mint egy borsodi, és Észak-Magyarországnál csak Bulgáriában alacsonyabb a várható élettartam az EU-ban. Szomorú helyzet, de tehetünk is ellene.