A kormány hibájából még mi fizetünk 7 milliárdot a selejtes metrókocsik miatt

A kormány hibájából még mi fizetünk 7 milliárdot a selejtes metrókocsik miatt

Tarlósék bénázták el, az oroszok csaptak be minket, Orbán Putyin miatt szemet hunyt. Mi pedig megint ráfizetünk.

Az Orbán-kormány fizetné ki közpénzből a BKV-nak a 3-as metró selejtes kocsijait leszállító orosz cégtől követelt csaknem 7 milliárdos kötbért - írta meg a Népszava

Rohadtak, ezért sürgősen le kellett volna cserélni a metrókocsikat. A bukott fideszes főpolgármester Tarlós és bandája ehelyett "felújíttatta" őket.

Orbán bábja nem véletlenül döntött az orosz cég megbízása mellett. Fentről parancsolták neki a "keleti nyitás" jegyében.

Még ki sem írták a közbeszerzést a kocsik cseréjére, de Szíjjártó Péter külügyminisztert már kiment Moszkvába tárgyalni.. Az akkor még fideszes Fővárosi Közgyűlés 2014-ben végül úgy írta ki a tendert, hogy kizárták az olcsóbb árajánlatot adó észt céget, akik ráadásul vadi új, modern metrókocsikat szállítottak volna.

 

Az orosz Metrowagonmash (MWM) elvileg a régi kocsik felújítását ígérte, de valójában elfekvő raktárkészleten lévő " új" (=régi) szerelvényeket küldtek.

A "felújított" kocsik forgalomba állítása után sorra jöttek el a hibák. Ki ne emlékezne arra, amikor hetente kigyulladt egy metrókocsi? Nincs olyan budapesti, akit valamikor ne szállítottak volna le, amikor munkába sietett, mert lerobbant alatta az orosz csoda. Nyáron pedig megrohadunk a melegtől, mert nem sikerült beszerelni egy nyomorult légkondit. Orbán Mercivel jár, Szijjártó meg helikopterrel, ezért ők tesznek a metróban a tömegben szorongó emberekre. Nekik csak a biznisz számít!

Orbánnak sok csicskája van, és az egész országot a csicskájává akarja tenni. De van olyan, akinek Orbán csak az utolsó kis csicskása: Putyin. Orbán fél Putyintól, ezért nem mer vele szembeszállni. Most a mi kárunkra akarja megvásárolni a Putyin "barátságát".

Mivel Budapestnek immár köztársaságpárti vezetése van a Fidesz-kormány ott tesz keresztbe nekik, ahol csak tud. A járvány ürügyén bevezetett büntető megszorítások például súlyosan megvágják a főváros költségvetését. A városvezetés és a BKV azért ment bele a pénz kifizetésébe, mert így legalább ennyi forrása lesz fejlesztésekre a közlekedési cégnek.

(fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Via.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.19

Raktárkoncertek: Segítségnek álcázott NER-es pénzszivattyú

A koronavírus miatt szorult helyzetbe került zenészek a pénzek töredékét kapják, nagyot kasszíroznak viszont a NER-cégek, akik gyakorlatilag a szemünk előtt veszik át a rendezvényszervező ipart – természetesen az állam beleegyezésével.

  • 2020.10.19

Feketemunkásokkal bukott meg Orbán milliárdos haverja

Nemcsak lopnak, de csalnak is a fideszesek: A NAV buktatta le Garancsi István cégét. 

  • 2020.10.19

A második legrosszabbak vagyunk a világon járványvédekezésben

Ha az elmúlt 1 hét adatait nézzük, akkor a világon második leggyorsabban nálunk nő a halálozások aránya.